Garrett Ellwood/USTA

VELIKA SENZACIJA NA AUSTRALIAN OPENU: Novak Đoković ispao u drugom kolu od 117. igrača svijeta

Autor: Bruno Herljević

Đoković je uoči turnira najavljivao obranu naslova, ali pokleknuo je već u drugom kolu i to od 117. tenisača svijeta.

Uzbekistanski tenisač, Denis Istomin, priredio je senzaciju na prvom ovogodišnjem Grand Slamu. U drugom kolu Australian Opena svladao je Srbina Novaka Đokovića s 3:2 u setovima. Završilo je 7:6, 5:7, 2:6, 7:6, 6:4 za Uzbekistanca.

Đoković je uoči turnira najavljivao obranu naslova, ali pokleknuo je već u drugom kolu i to od 117. tenisača svijeta. Đoković do sada nije imao problema s 30-godišnjim tenisačem. Igrali su pet puta i pet puta je Đoković slavio uz set razliku od 12:1. No, Uzbekistanac je dočekao svoju priliku i svladao Đokovića u manje od pet sati igre.

Đoković još od 2006. godine nije ispao prije četvrtog kola Australian Opena, a zadnju puta se oprostio od Grand Slama u drugom kolu na Wimbledonu 2008. godine.

Podsjetimo, Istomin je u prvom kolu izbacio hrvatskog tenisača, Ivana Dodiga.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.