Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

TENIS NA POLJUDU? Ponovo odgođena odluka o domaćinu polufinala Davis Cupa

Autor: Željka Orešković

Tenisači su izrazili želju da se igra na otvorenom

Hrvatski teniski savez još jednom je od Međunarodnog teniskog saveza zatražio odgodu roka za prijavu domaćina polufinalnog dvoboja Davis Cupa sa SAD-om (14-16.9.). Prvi rok za prijavu bio je 30. travnja, a sljedeći 20. svibnja. Sada je on produžen da još deset dana, odnosno do 30. svibnja.

Najizglednije lokacije su Split i Zadar, ali ako bi se igrao u dvorani. Ipak, uobzir dolazi i igranje na zemlji i na otvorenom po zahtjevu igrača i izbornika. Tu su pak u igri Umag, Žnjan pa čak i Poljud, zbog čeha se HTS obratio i Vladi RH kako bi sufinancirali izgradnju popratne infrastrukture te se konačna odluka iščekuje.

Moguće je da je ovo posljednja prilika da hrvatske tenisače gledamo uživo zbog promjena u formatu održavanja Davis Cupa, koje stupaju na snagu sljedeće godine.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.