Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

ŠKUGOR SE LAVOVSKI BORIO, ALI NIJE USPIO: Španjolska poravnala rezultat, a tek sada počinje prava drama!

Autor: Bruno Herljević

Agut je na kraju slavio u četiri seta sa 6:1, 6:7, 6:3, 7:6 i sada je sve palo na leđa Nikoli Mektiću koji će večeras tražiti prolaz u drugo kolo preko favoriziranog Španjolca Buste.

Sve je opet na početku, Španjolac Roberto Bautista Agut svladao je hrvatskog tenisača Franka Škugora u prvom kolu Davis Cupa i poravnao je ukupan rezultat na 2:2. Agut je na kraju slavio u četiri seta nakon tri sata i 19 minuta, 6:1, 6:7, 6:3, 7:6 i sada je sve palo na leđa Nikoli Mektiću koji će večeras tražiti prolaz u drugo kolo preko favoriziranog Španjolca Buste.

Škugor se zaista svojski trudio, ali jednostavno nije išlo i morat će se tražiti pobjednik u petom meču. Bio je to zaista napet meč u kojem je Škugor koji je inače rangiran ispod 200. mjesta, zamalo ugrozio reputaciju 16. igrača svijeta.

Španjolac je sjajno otvorio meč i s dva breaka je u 29 minuta osvojio prvi set. U drugom setu je Škugor briljirao i spasio je čak pet break-lopti i odlično odigrao tie-break za poravnanje u setovima. Ipak, Agut je pokazao zašto je 16. igrač svijeta u preostale dva seta. Jedan break za 3:1 bio mu je dovoljan za osvajanje treće dionice meča, a u četvrtoj je napravio break pri rezultatu 4:3.

Ipak, kada je trebao servirati za pobjedu kod 5:4 Agut je pokleknuo i osvojio jedan poen. Tie-break ovoga puta nije donio prevagu Škugoru i Španjolac je iskoristio priliku te prebacio odluku o pobjedniku prvog kola Davis Cupa na leđa svojem sunarodnjaku, odnosno, Škugor je predao palicu Mektiću koji već traži prolaz protiv Buste.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.