Photo: Igor Kralj/PIXSELL

POVIJESNI USPJEH ZA ČILIĆA! Marin ostvario najbolji plasman na ATP ljestvici u karijeri!

Autor: Bruno Herljević

Čilić je do najboljeg plasmana stigao prolaskom u polufinale Mastersa u Šangaju

Hrvatski tenisač Marin Čilić ostvario je najbolji plasman na ATP ljestvici u dosadašnjoj karijeri. Od sljedećeg ponedjeljka Marin će biti četvrti tenisač svijeta.

Čilić je do najboljeg plasmana stigao prolaskom u polufinale Mastersa u Šangaju. U ponedjeljak će Čilić imati najmanje 4505 bodova, a to znači da ga ne može preskočiti nitko na četvrtom mjestu. Ovime je preskočio Zvereva, a ispred njega su još Murray, Federer i Nadal.

Do kraja godine Čilić ima šanse preteći i trećeplasiranog Murraya koji u ovome trenutku ima 785 bodova više do Marina, no, ako Čilić osvoji Šangaj doći će na samo 145 bodova od Škota.

Nastavi li Čilić ovako igrati i ako se uzme u obzir da su prvi i drugi tenisač svijeta već u godinama i vjerojatno neće igrati baš sve turnire i možda tu i tamo posrnu, nije nerealno očekivati da se Marin u sljedećim godinama probije na drugo ili možda na prvo mjesto.

Podsjetimo još, najbolji plasman hrvatskih tenisača je drugo mjesto, a ono pripada Ivaniševiću kojemu je to uspjelo 1994. u srpnju, dok je Ivan Ljubičić držao treću poziciju u svibnju 2006. godine.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.