Harold Cunningham

OVO JE ATP LJESTVICA KOJU ĆEMO JOŠ DUGO PAMTITI: Čilić ostvario najbolji renking karijere!

Autor: Bruno Herljević

Uz to, Čilić je osigurao nastup na završnom Masters turniru osam najboljih tenisača svijeta koji će se igrati u Londonu od 13. do 20. studenoga.

Prvi reket Hrvatske, Marin Čilić plasmanom u polufinale turnira u Parizu stigao je do sedmog mjesta na najnovijoj ATP ljestvici i to mu je ujedno i najbolji renking u karijeri. Uz to, Čilić je osigurao nastup na završnom Masters turniru osam najboljih tenisača svijeta koji će se igrati u Londonu od 13. do 20. studenoga.

Isto tako valja spomenuti kako je Ivo Karlović i dalje na 20. mjestu i da je po prvi puta završio karijeru u top 20. Borna Ćorić je na 48. mjestu, a Ivan Dodig na 117. mjestu.

Valja zapaziti i kako je Škot Andy Murray po prvi puta u karijeri došao do prvog mjesta ATP ljestvice. Murray je s prvog mjesta ‘skinuo’ Srbina Novaka Đokovića koji je na toj poziciji proveo posljednja 122 tjedna.

Zanimljivo, Švicarac Roger Federer pao je s devetog na 16. mjesto i po prvi puta nakon 2002. godine nalazi se izvan najboljih deset tenisača svijeta.

atp
atp

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.