djoković

OPTUŽBE IZ SRBIJE: Englezi nemaju poštovanja prema Đokoviću, zato je i ispao s Wimbledona

Autor: I.K.

Povodom ispadanja Đokovića s Wimbledona oglasio se i izbornik Davis cup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović, koji je optužio Engleze za preranu eliminaciju Đokovića s turnira.

Novak Đoković oprostio se od Grand slam turnira u Wimbledonu već u 4. kolu, a definitivno “zanimljiva” je bila odluka organizatora da meč protiv Querreya ne igra na terenu s pomičnim krovom, zbog čega je meč nekoliko puta prekidan zbog kiše. Dugo se već priča kako Englezi ne cijene Đokovića kao Rogera Federera, a kada je tu i britanski tenisač Andy Murray koji slovi kao jedan od favorita za osvajanje Wimbledona, onda priča ima smisla.

Povodom ispadanja Đokovića s Wimbledona oglasio se i izbornik Davis cup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović, koji je optužio Engleze za preranu eliminaciju Đokovića s turnira.

“Shvaćam da prema pravilima Wimbledona najbolji igrači barem jedan meč moraju odigrati na terenu bez krova, ali s obzirom na vremenske uvjete koji su bili prethodnih dana u Londonu, smatram da su se prema Novaku ponašali kao da nije najbolji igrač. To je sramotno. Poznato je od ranije da njihov odnos prema Đokoviću nije korektan, ali ovo sad je prevršilo mjeru”, kazao je Obradović i dodao:

“Smatram da je Nole trebao biti konzultiran kao najbolji igrač na svijetu kad se biralo tko treba igrati na terenu jedan. Mislim da je on to zaslužio za sve što je uradio za tenis.”

Za kraj je Obradović kazao kako je i na loš rezultat očito utjecalo i “emotivno pražnjenje” Đokovića, nakon toliko brojnih uspjeha.

“Na najvišem nivou igra već nekoliko godina i sigurno da je kod njega došlo do fizičkog i emotivnog umora. Novak je ostvario 30 pobjeda zaredom na Grand Slamovima, što je nevjerojatan rezultat. Naravno je da moralo doći do pražnjenja, posebno kad se na to dodaju i ovi faktori, koji nemaju veze sa sportom, što je sigurno utjecalo na njegovu pripremu za meč s Querreyem. Od toga da mora igrati meč koji neće moći završiti zbog mraka pa do toga da je njegov meč nekoliko puta prekinut zbog kiše, sve su to stvari koje su poremetile Đokovića”, zaključio je Obradović.

Autor: I.K.

ZADNJE VIJESTI