Photo: Igor Kralj/PIXSELL

OKRŠAJ NAJBOLJIH HRVATSKIH TENISAČA OTIŠAO NA STRANU ČILIĆA: Ćorić pao nakon dva sata, a evo tko ga čeka u četvrtfinalu

Autor: Bruno Herljević

U susretu drugog kola svladao je drugog hrvatskog predstavnika, Bornu Ćorića sa 6:1, 2:6, 6:4 i to nakon gotovo dva sata igre.

Prvi reket Hrvatske, Marin Čilić, plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Rotterdamu. U susretu drugog kola svladao je drugog hrvatskog predstavnika, Bornu Ćorića sa 6:1, 2:6, 6:4 i to nakon gotovo dva sata igre. Bio je ovo treći međusobni okršaj Čilića i Ćorića i treća pobjeda za Međugorca.

Čilić je za manje od 20 minuta osvojio prvih pet gemova i u šestoj je igri propustio čak pet set lopti i šansu za 6:0. Ćorić je stigao do 6:1, ali je već u sljedećem gemu Čilić odeservirao za 6:1.

U drugom setu Ćorić je bio bolji na svojem početnom udarcu i držao servis do vodstva 3:2 i onda je uspio osigurati svoje prve dvije break-lopte u meču. Čilić se provukao kod 15:40 s dva servica, ali onda je dva puta pogriješio i izgubio servis. U sljedećem gemu Čilić je imao dvije prilike za oduzimanjem servisa, ali Ćorić se izvukao i onda u sljedećem gemu opet breakao Čilića. Meč je otišao u treći set.

U trećem setu ključni gem je bio onaj sedmi u kojem je Čilić oduzeo servis Ćoriću, iako je Borna imao čak sedam prilika za vodstvo za 4:3, ali nije ih iskoristio. Do kraja dvoboja Čilić je imao još jednu šansu za break, ali kod vodstva 5:3 nije iskoristio prvu priliku za meč-loptu. Ipak, svoj je servis rutinski odradio i pobijedio Ćorića.

Čiliću je ovo bila tek treća pobjeda u 2017. godini, a inače je postavljen za prvog nositelja Rotterdama. U četvrtfinalu ga čeka Francuz Jo-Wilfried Tsonga.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.