Photo: Igor Kralj/PIXSELL

NAVIJAČI BIJESNE ZBOG PORAZA: ‘Od doktora, Ivo je postao medicinski brat… Čiliću us*ao si motku!’

Autor: Bruno Herljević

Premda je na tribinama zagrebačke Arene atmosfera brzo iz euforije minula u depresiju, na društvenim mrežama baš se zažestilo.

Pamtit će se ta nedjelja 27. studenoga još dugo. Pamtit će se porazi Marina Čilića i Ive Karlovića i taj neslavni preokret. No, uvijek treba imati na umu da niti jedan meč nije dobiven sve dok se ne odigra posljednji poen, a čini se kako su svi mislili da je Hrvatska osvojila Davis Cup već nakon što su parovi podigli rezultat na 2:1. Predmnijevalo se da će Čilić svladati Del Potra i da će Hrvatska već nakon tog meča imati ‘salataru’.

Ipak, Čilić je podbacio u maratonskom meču i prepustio Argentincima priliku da se vrate u natjecanje, a Del Potro je dokazao kako je ipak tenisač koji bi trebao biti među prvih deset ili čak pet, tenisača svijeta, iako je tek na 38. mjestu. Čilić je nažalost nastavio negativan skor protiv Del Potra koji je do tada išao debelo u korist Argentincu. Del Potro je do tada slavio u osam od deset mečeva, a eto, slavio je i u jednaestom. Malo je reći kako je razočaranje bilo veliko, a nastupio je i strah jer je čovjek odluke bio veteran Ivo Karlović. Istina, prekaljen je to igrač s bogatim iskustvom i nadasve sjajnom tehnikom izvođenja početnog servisa, ali njegov siromašan repertoar udaraca i slaba pokretljivost presudili su u finalnom meču protiv Delbonisa koji je letio terenom.

Osjećala je valjda većina navijača kako Karlović neće uspjeti, pa su već nakon Čilićeva meča mnogi napustili Arenu i prepustili Argentinicma glavnu riječ, a tako je na kraju i rezultatski završilo. Nitko ne može osporiti južnoameričkoj ekipi da ovu pobjedu nije zaslužila, svojski su se borili i jedni i drugi, ali to vam je sport, ne pobjeđuje uvijek favorit.

Premda je na tribinama zagrebačke Arene atmosfera brzo iz euforije minula u depresiju, na društvenim mrežama baš se zažestilo. Najlakše je biti generalom poslije bitke, ali to je također dio sporta, navijači će uvijek imati pravo izraziti svoje mišljenje pa makar ono bilo negativno. Stoga valja izdvojiti neke od najzanimljivijih komentara čitatelja.

“Od doktora je Karlović postao medicinski brat’.

“Dodig bi pružio veći otpor, ako nije bio spreman, Ivo je to morao reći”.

“E moj Karloviću, vrijeme je za mirovinu. Finale Davis Cupa nije izlet kako si ti to shvatio. Sjedi i plači”.




“Treba priznati da su bili bolji. Mi smo imali nekoliko “crnih rupa” koje je nemoguće objasniti. Sami sebe smo pobijedili. Hvala Bogu da je ovo gotovo, predugo je trajalo, dosta mi je tenisa za 3 godine”.

“Marine, u*ro si motku i to gadno. Umjesto da budeš junak i da budeš upisan u povijesne knjige, ti si za*ro jer si nula od igrača. To što si ti napravio, to rade amateri u vrtiću. Što se diva tiče, on je prestar i njega nisu trebali zvati u repku”.

“Nismo bili bolji, da smo bili onda bi pobijedili, jbg…. idu mi na ku*ac ovi Agentinci…a i naša publika us*ana….kad se vodi onda viču, kad se gubi, svi šute.”




“Ja se baš ne kužim u tenis, ali mi nikako nije jasno zašto je taj Karlović bio toliko razvikan i značajan za našu reprezentaciju…Pa mali Čilić je za njega ne profesor već znanstvenik tenisa”.

“Karlović se nije borio od početka, nije zaslužio nositi naš dres ostalim dečkima kapa do poda i veliko hvala”.

“Marin je odigrao dobar meč…ali umor je napravio svoje…. Karlović je da oprostite igrao preko one stvari…Tako se ne igra za reprezentaciju…Čestitke Argentini, bili su bolji..”

“Ajde, ajde, bolji su od nas. Uporniji,borbeniji a njihovi navijači grlatiji”.

“Argentina je zaslužila pobjedu… Imaju izvanserijskog igrača sigurno među prva tri danas u tenisu, koji se pokazao i kao veliki čovjek”.

“Takav smo mi narod nažalost, kada pobjeđujemo smo super. Kada gubimo onda smo jadni itd… Uz reprezentaciju se bude i u porazu i u pobjedi. Tko je pravi navijač.”

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.