Moćni Marin Čilić deklasirao Monaca i poslao poruku uoči finala Davis Cupa

Autor: Bruno Herljević

Hrvatska bi u polufinalu mogla imati dva predstavnika, a Marinu bi se mogao pridružiti i Ivo Karlović, ako uspije svladati Francuza Gaela Monflisa.

Hrvatski tenisač Marin Čilić deklasirao je argentinskog tenisča Juana Monaca sa 7:5, 6:1 i plasirao se u polufinale ATP turnira serije 500 u Tokiju. U subotu ga čeka dvoboj protiv Belgijca Davida Goffina.

Čilić je svladao Argentinca u 79 minuta, Monaco je pružao dobar otpor u početku, ali ga je najbolji hrvatski tenisač slomio nizom od sedam gemova u prvom setu. Vodio je Marin u prvom setu s 4:1, ali Monaco se nekim čudom iščupao i došao na 5:5, ali Marin ga je breaknuo u 12. gemu. U drugom setu Marin je poveo s 5:0, a jasno je bilo da se Monaco raspao, a Čilić je brzinski priveo meč kraju.

Premda je imao loš prvi servis, tek 44 posto, Čilić je stigao do uvjerljive pobjede i u svojem četvrtom dvoboju s Monacom došao do druge pobjede.

Marinov sljedeći protivnik, Goffin, svladao je u četvrtfinalu portugalskog tenisača Joaa Sousu sa 1:6, 7:5, 6:2. Marin je protiv Belgijca igrao dva puta, oba puta u ovoj sezomi, a Goffin je slavio u oba okršaja.

Hrvatska bi u polufinalu mogla imati dva predstavnika, a Marinu bi se mogao pridružiti i Ivo Karlović, ako uspije svladati Francuza Gaela Monflisa.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.