Kao brzi vlak: Čilić ekspresno slomio Ukrajinca i plasirao se u treće kolo

Autor: Bruno Herljević

Ovo je bio peti dvoboj Čilića i Stahovskija i ukupno peta pobjeda hrvatskog tenisača.

Hrvatski tenisač, Marin Čilić, u velikoj je formi, u svojem osmom nastpunu na US Openu po sedmi puta stigao je najmanje do trećeg kola. U drugom kolu uvjerljivo je svladao Ukrajinca Sergija Stahovskija s 6:1, 6:2, 6:3 i to za samo 99 minuta.

Ovo je bio peti dvoboj Čilića i Stahovskija i ukupno peta pobjeda hrvatskog tenisača. Prva dva seta bila su gotovo identična, nakon 1:1 u prvom setu Marin je nizao gemove u svoju korist i okončao ga s 6:1, u drugom je Ukrajinac pokleknuo kod rezultata 2:2, a Čilić ga je ekspresno sredio. Treći set ponudio je nešto više zanimljivosti, Stahovskij je bio blizu breaka pri vodstvu 3:2, ali Čilić je dodao gas i riješio Ukrajinca s četiri uzastopce dobivena gema.

U borbi za osminu finala Čilića čeka neugodni Jack Sock, tenisač koji ga je nedavno pobijedio u Davis Cupu u Portlandu nakon što je Marin imao prednost od dva seta.

Ovo je idealna prilika da Čilić osveti Socku za bolan poraz koji zahvaljujući Borni Ćoriću ipak nije utjecao za plasman Hrvatske u polufinale Davis Cupa.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.