Photo: Igor Kralj/PIXSELL

KAKVA IGRA ŽIVACA! Del Potro okrenuo Čilića u maratonskom meču, sada je sve na Karloviću!

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Čilić je vodio s 2-0 u setovima i dokazao da je najpoasniji po sebe kad stekne takvo vodstvo. Del Potro se nije predavao i u sjajnom ritmu je nastavio meč strpljivo čekajući greške našeg tenisača. I dočekao ih je!

U sportu nema tragedija, ali ima tužnih priča. U finalu Davis kupa Argentina je izjednačila protiv Hrvatske na 2-2, nakon što je Del Potro svladao Čilića u pet setova – 6-7 (4), 2-6, 6-4, 6-4, 6-3. Dakle, Čilić je vodio s 2-0 u setovima i dokazao da je najpoasniji po sebe kad stekne takvo vodstvo. Del Potro se nije predavao i u sjajnom ritmu je nastavio meč strpljivo čekajući greške našeg tenisača. I dočekao ih je…

Šok za šokom proživljavali su i hrvatski i argentinski navijači već u prvom setu dvoboja Čilića i Del Potra. Naš je tenisač počeo sjajno, uzeo servis Argntincu i brzo poveo 3-0, pa imao 4- Mnogi su pomislili da bi to mogla biti laka pobjeda Čilića, no Del Potro je iskusan tenisač koji je odigravo puno ovakvih mečeva. I vratio se u igru, ubrzo. Iskoristio je najmanju nepažnju, izjednačio!

No, u tie breaku opet sjajan Čilić, brzo rješivši svoj servis uzeo je dva Del Potru i poveo s 3-0, potom 5-0 i naposljetku uz sav trud Del Potra razigravanje je završilo sa 7-4 za Čilića, prvi set je osvojen. A trajao je čak 72 minute.

Drugi set, Čilić je i dalje bio odličan, a u petom gemu uzeo je servis Del Potru koji je počeo pokazivati prve znakove nervoze, zaredao je dvostrukim servis greškama što je Čiliću olakšalo put do breaka. Još jedan break dosegao je Čilić i poveo s 5-2 i imao svoj servis. Pomalo se zakuhalo jel je Del Potro došao do dvije break lopte. Ali, kako je Čilić dobo servirao u krucijalnim trenucima Del Potro čak ni tu nije imao šanse. I drugi set, sada uvjerljivo sa 6-2 pripao je Marinu Čiliću. Trajao je kud i kamo kraće od prvog, 42 minute.

Upornost Del Potra pokazala se već u drugom gemu trećeg seta. Del Potro je došao do dvije brak lopte, ali situaciju je maestralno asevima rješio Čilić. Argentinci nisu dolazili k sebi koliko je u tim trenucima bio smiren i usredotočen Marin Čilić. I kasnije sve pritiske Del Potra rješavao je Marin Čilić svojim izvrsnim prvim servisom.

I tako sve do 12 gema, kod 6-5 za Argentinu i Čilićev servis Del Potro je poveo s 40-0, imao je dakle tri set lopte. Dvije je Čilić izvukao, treću nije, Del Potro se vratio u meč, treći set je dobio sa 6-4.

U četvrtom setu Čilić je brzo došao do break lopte, već u trećem gemu. Nije ju iskoristio! U sljedećem gemu Del Potro je došao do tri break lopte. Ni on ih nije iskoristio, bila je to teška igra živaca. Dok u desetom setu Del Potro nije došao do tri break, zapravo set lopte, dakle kod 5-4 za Argentinca. I treću loptu je iskoristio Del Potro, pobijedio je unčetvrtom setu 6-4, izjednačio dvoboj na 2-2. Četvrti set je potrajao 68 minuta.

Početkom petog seta konačno dobre vijest za hrvatske navijače. U prvom gemu Čilić je napravio break. I potom, zašto bi bilo jednostavno kad može komplicirano, izgubio na svoj servis. Nije dugo prošlo a Čilić je opet posrnuo. U osmom gemu Čilić je izgubiom servis, Del Potro je otišao na 5-3 i servirao za meč, u konkretnom slučaju za 2-2 Hrvatske i Argentine.

Autor: Andrija Kačić-Karlin