Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kada praznovjerje uzme maha: Argentinski izbornik zabranio tenisačima gledanje i slikanje s trofejem (FOTO)

Autor:

Orsanic je zabranio svojim tenisačima fotografiranje s trofejem Davis Cupa, Del Potro pak ne smije biti u istoj prostoriji s trofejem, a najbolje od svega je to što trofej ne smiju ni pogledati, čak niti na slikama!

Upoznati smo već svi s praznovjerjem u sportu. Prisjetimo se samo što je sve legendarni hrvatski tenisač, Goran Ivanišević, radio prije mečeva. Gledao je Teletubbiese jer je mislio da mu to donosi sreću, pazio je da ne stane na crtu prilikom ulaska na teren, pazio da mu netko ne parkira na ‘sretno’ mjesto. Poznatih ‘praznovjernika’ ima svugdje, eto u nogometu jedan od najpoznatijih je nedavno umirovljeni vratar Mađarske, Gabor Kiraly, koji je kao mladić navukao sivu trenirku i u njoj je jednom odlično branio, a tradiciju je nastavio sve do umirovljenja. Naravno, nije to ta ista trenirka, ali siva trenirka bila je njegov zaštitni znak.

No, vratimo se na temu, naime, izbornik argentinske teniske reprezentacije, Daniel Orsanic, također je praznovjeran i to možda jednako kao i Ivanišević. On je zabranio svojim tenisačima fotografiranje s trofejem Davis Cupa, Del Potro pak ne smije biti u istoj prostoriji s trofejem, a najbolje od svega je to što trofej ne smiju ni pogledati, čak niti na slikama!

Argentinski tenisači su tako morali preskočiti službeno fotografiranje s trofejem Davis Cupa, a izbornik Orsanic to je objasnio na sljedeći način. “Ometa nas to, znamo da je trofej ovdje, vidio sam da se fotografiraju s njim, ali mi nećemo jer nije naš”, kazao je Orsanic, prenosi La Nacion.

Argentinski medij još tvrdi kako Orsanica do sada nisu vidjeli u ovakvom raspoloženju, odnosno, kako nikada nije imao problema s novinarima, ali ovoga puta bio je doista odrješit. “Ma ne zanimaju me fotografije s trofejem, nije naš i ne želim niti jednu sliku. Znam da je bilo fotografiranja, ali nemojte mi to ni pokazivati. Ovo je finale i borimo se da osvojimo taj trofej, a sve ostalo nas samo ometa”, veli Orsanic.

Del Potro također njeguje praznovjerje uoči mečeva. “Pokušavam ne gledati u trofej kada je u istoj prostoriji, znam da je tu, ali ne želim da me to ometa”, kazao je Del Potro.

Između ostalog, pogledajte fotografiju argentinskih tenisača koji su se silom prilika morali naći u blizini trofeja. Možete vidjeti kako niti jedan tenisač ne gleda izravno u trofej…

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Autor: