Facebook: Ana Konjuh

Iznenađujuće loše izdanje Ane Konjuh: Izgubila meč za manje od sat vremena!

Autor: Bruno Herljević

Meč je bio znatno lakši nego što se očekivalo, pogotovo zato što je Konjuh ranije u osmini finala svladala četvrtu igračicu svijeta Radwansku.

Čehinja Karolina Pliškova svladala je hrvatsku tenisačicu Anu Konjuh u četvrtfinalu US Opena sa 6:2, 6:2 i to u samo 57 minuta. Meč je bio znatno lakši nego što se očekivalo, pogotovo zato što je Konjuh ranije u osmini finala svladala četvrtu igračicu svijeta Radwansku.

No, Ana je bila daleko od izdanja u prethodnom kolu natjecanja. Pliškova je u prvom setu osvojila sve poene na svom prvom servisu, a izgubila je tek jedan poen na drugom servisu. Čehinja je u cijelom ogledu izgubila tek sva poena na prvom servisu, a imala je 12 neprisiljenih, dok je Konjuh skupila čak 27.

Od početka se vidjelo kako je Anu uhvatila neka trema, nervoza i kao da je igrala s kočnicom. Izgubila je prva dva servisa, a dalje nikako nije mogla opasnije zaprijetiti Čehinji. Početkom drugog seta činilo se kako bi Ana mogla vratiti meč, ali ponovni pad koncentracije rezultirao je gubitkom servisa i tu je u principu bio kraj.

Pliškova je tako došla do prvog polufinala Grand Slama u karijeri, a igrat će protiv Serene Williams ili Simone Harp.

Ipak, Ani je ovaj podvig na US Openu donio 52. mjesto na WTA ljestvici, a nastavi li s dobrim partijama, tko zna možda uskoro dođe i u top 20.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.