Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Karlović silno razočaran, utučeni Čilić otkrio zašto je ‘pao’, a onda natuknuo da razmišlja o napuštanju reprezentacije!

Autor:

Čilić je propustio veliku priliku protiv Juana Martina Del Potra. Vodio je s 2:0 u setovima, a onda se opet dogodio pad i Argentinac je na kraju ipak slavio.

Hrvatska teniska reprezentacije izgubila je u finalu Davis Cupa nakon što je Ivo Karlović izgubio u petom meču od Federica Delbonisa sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:2). Bio je to odlučujući meč nakon što je Marin Čilić u petosatnom meču izgubio od Juana Martina Del Potra, a prije tog meča Hrvatska je imala vodstvo od 2:1, no, to je sport, a u sportu je sve moguće pa tako i da autsajderi svaldaju velikog favorita na domaćem terenu.

Hrvatska jedino može žaliti što pred svojom publikom i na svojem terenu, hrvatski tenisači nisu uspjeli nadigrati raspoloženije protivnike. Karlović je imao najteže breme, a njegovi servisi, slajsovi i voleji, ovoga puta nisu bili riješenje jer je Delbonis ipak imao nešto šareniji taktički repertoar od Karlovića. Vidljivo je bilo već nakon prvog seta kako će Karlović imati problema, a Delbonisu nije trebalo dugo da privede meč kraju.

Karlović je nakon meča kazao kako je silno razočaran, ali da će mu jedan dio finala ostati u lijepom sjećanju. “U neku ruku će mi ovo finale ostati u lijepom sjećanju, a s druge strane silno je razočaravajuće. Navijači su bili izvrsni od samog početka i jako sam razočaran, ali moram reći da je ovo jedna homogena momčad koja živi jedan za drugoga i znam da će kad tad osvojiti Davis Cup”, poručio je Karlović.

Čilić je propustio veliku priliku protiv Juana Martina Del Potra. Vodio je s 2:0 u setovima, a onda se opet dogodio pad i Argentinac je na kraju ipak slavio. “Zadovoljan sam razinom tenisa, ne žalim, dao sam sve od sebe. Bio je to jedan od onih dana kada je protivnik imao više sreće. Osjećao sam se dobro, bio sam bolji od Del Potra tijekom cijelog meča. Jedini problem bio je gubitak trećeg seta jer sam osjećao da sam bolji, a da je on umoran i da se teže kreće”, istaknuo je Čilić.

Tu je nastao i problem jer je Čilić pružio Del Potru šansu. “Nisam žurio, održavao sam razinu, ali sam mu dao priliku da igra. Bilo je teško i kada sam u petom setu izgubio servis odmah nakon breaka, ali odigrao sam prilično dobro, no, sreće nije bilo”, objašnjava Čilić.

Premda je ove godine već tri puta prokockao vodstvo od 2:0 u setovima, Čilić tvrdi da se nije mentalno raspao. “Nisam razmišljao o pobjedi, bio sam u meču, imao sam dobar mentalnu pristup, samo što sam promašio neke udarce koji su mogli biti odlučujući. Događa se to svima”, veli Čilić.

Malo tko je znao kako je Del Potro odigrao peti set sa slomljenim prstom, pa tako ni Marin nije bio upoznat s tom informacijom. “Nisam znao za to. Cijelo vrijeme je stajao iza, imali smo duže izmjene, a on je uzimao duge pauze između servisa, dok sam ja pokušao brže servirati”, veli Čilić.

Otkrio je potom je li mu ovo najteži meč u karijeri. “Baš sam razočaran, teško mi je prihvatiti poraz, a bili smo tako blizu. Bio sam bolji tijekom cijelog meča, iako je on odigrao fenomenalno posljednja tri seta, no osjećao sam se mentalno i fizički bolje”, razočarano će Čilić.

Konačno otkrio je što ga je toliko iznerviralo i zašto je na kraju ritam pao i kao i koncentracija. “Stalno sam servirao nakon pauze, a njegovi servis-gemovi bili su jako dugački, bile su te ogromne pauze izmeđumojih servisa što mi je utjecalo na ritam”, kazao je Čilić pa nastavio u istom tonu, “Konstantno je koristio duge pauze, pokušao sam to reći sucu jer je stalno prelazio dopuštenu granicu između poena, čak je u jednom trenutku opsovao suca za što je trebao biti diskvalificiran”, žalio se Čilić koji je očito teško podnio poraz.

U jednom trenutku meča, Marin je razbio reket, što mu zaista ne priliči. “Bila je izmjena u kojoj je lopta bila vani, no netko iz publike viknuo je aut, a ja sam mislio da je to linijski sudac pa sam stao. Bio sam nervozan, a glavni sudac je tu trebao intervenirati”, pojasnio je Marin.

Na koncu otkrio je hoće li možda uzeti pauzu od reprezentacijskih obveza. “Ne znam vidjet ćemo kako će se razviti situacija”, rezevirano će Marin.

Autor: