FOTO: Instagram

HRVATSKE SNAGE: Vekić i Martić izborile drugo kolo u Miamiju

Autor: Hina

Martić se prvi put popela do 40. mjesta WTA ljestvice

Hrvatske tenisačice Petra Martić i Donna Vekić plasirale su se u srijedu u drugo kolo teniskog turnira iz Maters serije u Miamiju, dok je Ivo Karlović završio svoj nastup na tom turniru.

Petra Martić je sa 6-1, 7-5 svladala Amerikanku Lauren Davis nakon sat i 28 minuta igre. Američka je tenisačica napravila 11 dvostrukih grešaka, a Martić je bila bolja i na prvom i na drugom servisu (70 posto realiziranih poena i 61 posto). Hrvatska je tenisačica Amerikanki uzela šest puta servis, a svoj je gubila dva puta.

Ovo je bio treći međusobni ogled između Martić, koja je ovaj tjedna prvi put došla do 40. pozicije na WTA ljestvici, i Davis, 122. tenisačice svijeta, i druga pobjeda hrvatske tenisačice.

Za plasman u treće kolo Miamija Martić će igrati protiv Francuskinje Kristine Mladenović, 15. tenisačice svijeta, s kojom je do sada u jednom međusobnom susretu upisala poraz.

Vekić je plasman u drugo kolo osigurala pobjedom od 6-0, 7-5 nad Talijankom Camilom Giorgio, 62. na WTA ljestvici. U meču koji je trajao sat i osam minuta, Vekić je servirala tri asa, osvojila je više poena i na prvom i na drugom servisu (87 posto i 57 posto) te je suparnici pet puta uzimala servis.

Ovo je bio drugi međusobni susret između Vekić i Talijanke i druga pobjeda hrvatske tenisačice. U drugom kolu Osječanku čeka Ukrajinka Jelena Vesnina, 43. na WTA ljestvici s kojom je do sada dva puta igrala i jednom pobijedila.

Ivo Karlović je u prvom kolu Miamija poražen, sa 7-6 (4), 7-6(5) bolji je od njega bio Kanađanin Vasek Pospisil nakon sat i 40 minuta igre.




Karloviću protiv kanadskog tenisača, 77. na ATP ljestvici, nije pomoglo ni 15 servisa, a napravio je osam dvostrukih pogrešaka. Ovo je bio peti međusobni ogled Kanađanina i hrvatskog tenisača i četvrti poraz Karlovića.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.