Hrvatska tenisačica odbila se rukovati s Njemicom nakon poraza: ‘Ponašala se kao životinja’

Autor: I. Knežević

Nakon meča 34-godišnja hrvatska tenisačica objasnila je što se dogodilo...

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni ispala je u drugom kolu turnira u Madridu od Njemice Laure Siegemund u tri seta, a veliku pozornost teniske javnosti Mirjana je privukla nakon što se odbila rukovati s protivnicom. Nakon meča 34-godišnja hrvatska tenisačica objasnila je i zašto:

“Vidim da ljude zanima zašto se nisam htjela rukovati s protivnicom. Davno sam počela igrati tenis i bila sam u puno situacija na terenu i izvan njega koje su bile teške, ali svih tih godina nisam vidjela ovakvo ponašanje. Moja protivnica je triput tražila pomoć fizioterapeuta, dvaput je otišla na toalet, prestajala igrati usred gemova kako bi tražila još tretmana (slučajno svaki put kad sam ja bila u naletu), uzimala smiješno puno vremena između poena i još je vrištala kao životinja na svaku moju pogrešku. Stoga ne smatram da nisam postupila sportski. Ovo nije prvi put da se tako ponašala. Za mene je to neprihvatljivo”, napisala je na Facebooku Lučić-Baroni, koja je protiv Siegemund igrala i prije mjesec dana u Charlestonu.

Da je Lučić u pravu potvrdile su i dvije tenisačice koje su stale na njezinu stranu, Ruskinja Svetlana Kuznjecova i Bugarka Sesil Karatančeva.

“Potpuno se slažem s tobom, isto se dogodilo i u mom meču”, napisala je Kuznjecova, dok je Bugarka bila puno konkretnija:

“Bila si previše pristojna prema njoj. Isto se dogodilo meni u Roland Garrosu i znaš što? Na kraju meča sam htjela izvući je s terena i premlatiti ju. To što se nisi rukovala s njom zapravo je sportski potez. Ponašanje kao njeno nema veze sa sportom. Ako želi glumiti neka ide u Hollywood. Respektiram te.”

Autor:I. Knežević
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.