Roger_Federer_serve_in_Wimbledon_2012

Federer iznio sjajnu promjenu pravila na Wimbledonu koju odmah treba uvesti!

Autor: I.Knežević

Sjetimo se samo 2010. godine kada je Amerikanac Isner svladao Francuza Mahuta u petom setu s rezultatom 70-68. Bili su atrakcija, ali je Isner u sljedećem kolu odmah uvjerljivo poražen, jer je bio iscrpljen zbog prethodnog meča.

Uoči četvrtfinalnog ogleda s Marinom Čilićem u Wimbledonu, jedan od najboljih tenisača u povijesti Roger Federer predložio je promjenu pravila u Wimbledonu. Naime, Švicarca smeta što peti set može trajati beskonačno dok neki igrač ne dobije s dva gema razlike.

Zato je predložio uvođenje tie-breaka u petom setu ako rezultat bude 12-12 u gemovima.

“To nije samo naporno za tenisače koji igraju, već i za one koji čekaju nastup na istom terenu. Zabavno je kada rezultat bude 12-12, 14-14, 18-18 ili 20-20, a onda se meč nastavlja. Ali male su šanse da će pobjednik tog dvoboja pobijediti u sljedećem kolu. Trebalo bi napraviti kompromis. Trebalo bi uvesti taj-break pri rezultatu 12-12. Neka svaki tenisač odigra još šest servis gemova. Obično ne dođe do toga, a ako dođe, imao si svoju priliku da napraviš break i trebalo bi biti sretan što si još u igri”.

Federer je u pravu i s obzirom na njegovu “težinu” organizatori Wimbledona bi stvarno mogli prihvatiti njegov prijedlog. Svakako bi trebali. Sjetimo se samo 2010. godine kada je Amerikanac Isner svladao Francuza Mahuta u petom setu s rezultatom 70-68. Bili su atrakcija, ali je Isner u sljedećem kolu odmah uvjerljivo poražen, jer je bio iscrpljen zbog prethodnog meča.

Autor: I.Knežević

ZADNJE VIJESTI