FANTASTIČNI ‘DIV SA ŠALATE’ IVO KARLOVIĆ: Kreirao preokret pa srušio rekord star 17 godina!

Autor: Bruno Herljević

Karlović je meč završio sa 61 asom, što je za 12 više od starog rekorda US Opena kojeg je držao Nizozemac Richard Krajicek još od 1999. godine.

Hrvatski tenisač Ivo Karlović prošao je u drugo kolo US Opena nakon pobjede nad Tajvancem Yen-Hsun Luom. Popularno zvani ‘Div sa Šalate’ svladao je tajvanskog tenisača u pet setova 4-6, 7-6 (4), 6-7 (4), 7-6 (5), 7-5, a u maratnonska tri sata i 46 minuta, koliko je trajao meč, Karlović je uspio skinuti i rekord star 17 godina. ‘Dr. Ivo’ je servirao čak 61 as!

Nakon što je izgubio prvi set u kojem ga je Lu jednom breaknuo, Karlović je u drugom setu odgovorio asevima. Od 30 poena koje je osvojio na početnom udarcu, 22 su bili asevi. Na koncu je ‘tie-breakom’ izborio povratak u meč. U trećem setu ponovo ‘tie-break’ u kojem je Karlović imao vodstvo od 4:2, ali je prokockao čak pet poena zaredom.

U četvrtom setu tenisači su ponovo dogurali do ‘tie-breaka’, a ovoga puta je Karlović kreirao preokret i vratio se još jednom u meč. Zagrepčanin je u petom, konačnom setu, pokazao dominaciju, iako je propustio tri prilike za break u četvrtom gemu. U desetom gemu Lu je spasio meč-loptu, ali je u 12. gemu njegova obrana popustila pod naletima ‘Karla Velikog’.

Karlović je meč završio sa 61 asom, što je za 12 više od starog rekorda US Opena kojeg je držao Nizozemac Richard Krajicek još od 1999. godine.

Karlović će u drugom kolu igrati protiv američkog tenisača Donalda Younga koji je svladao Nijemca Struffa u prvom kolu. Karlović je protiv Younga do sada igrao dva puta i dva puta ga je dobivao. Ivo Karlović pridružit će se našem najboljem tenisaču Marinu Čiliću u nastavku turnira, ali mladi Borna Ćorić nažalost neće. On je morao predati meč Lopezu zbog ozlijede koljena, a upitan mu je čak i nastup na Davis Cupu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.