Facebook: ATP World Tour (Official)

Čilić o frustracijama i razbijenom reketu: ‘Pokušavao sam se motivirati kroz emocije da ne uđem u monotoniju’

Autor:

Čilić je ostao bez šanse na finalnom turniru osmorice najboljih nakon dva poraza, a evo kako vidi svoju igru protiv Švicarca Wawrinke.

Marin Čilić imao je dobru priliku protiv Stana Wawrinke u drugom kolu završnog Mastersa u Londonu, ali najbolji hrvatski reket propustio je sve ključne šanse i na koncu izgubio sa 6:7 (3), 6:7 (3). Čilić je ostao bez šanse na finalnom turniru osmorice najboljih nakon dva poraza, a evo kako vidi svoju igru protiv Švicarca Wawrinke.

“Igrom sam zadovoljan. Kad bi se poen otvorio i kada bi se igra razvila bio sam dobar, stvarao sam pritisak na njega. No, imao sam previše propuštenih prilika. U dva tie-breaka nisam imao sreće i poeni koje sam trebao osvojiti išli su njemu. Prava šteta jer zaista mislim da sam igrao dobro. Nisam daleko od sjajne forme, ali protiv igrača koji su uvijek na vrhu i najmanje sitnice mogu stajati pobjede. Žao mi je zbog propuštenih šansi”, kazao je razočarani Čilić nakon meča.

U nekim trenucima meča iz Čilića su sijevale emocije, bacao je rekete, ručnike…

“Osjećao sam da sam blizu da ga slomim, igrao sam dobro i bio sam ljut na sebe zbog propuštenih prilika. Na taj način sam se pokušao motivirati kroz pozitivne i negativne emocije da se malo probudim i da si ne dozvolim monotoniju. Probavao sam na sve načine i žalim što nisam ušao u treći set jer sam se osjećao jako dobro”, objasnio je Čilić koji je imao lošiju statistiku u prvom setu, ali rezultatski je bio ravnopravan.

“To je samo pokazatelj da sam igrao dobro i da sam koristio dobru taktiku. Početak poena me koštao, a na kraju i dosta promašenih returna. Imam još jedan meč i pozitivan sam. Nadam se da ću odigrati još jednu dobru partiju”, veli Čilić koji će u petak odigrati treće kolo protiv Keija Nishikorija.

Autor: