sco.wikipedia.org

Čilić neuvjerljiv protiv Murraya: Škot je ekspresno slomio Hrvata, ali na kraju su svi pričali o Marinovim hlačicama (VIDEO)

Autor:

Spomenimo samo kako je Čilić puno griješio, imao je čak trideset neforsiranih pogrešaka, a bilo bi zaista čudno da najbolji tenisač svijeta to ne zna iskoristiti.

Prvi hrvatski reket, Marin Čilić, poražen je na otvaranju završnog Masters Turnira u Londonu, a izgubio je od prvog reketa svijeta, Škota, Andyja Murraya koji je slavio s 6:3, 6:2. Nije briljirao Čilić, ali nije ni Murray, no, Škot odigrao na razini više i uzeo je sve ključne poene. Bila je ovo 12. pobjeda Murraya u 15 međusobnih ogleda s Čilićem.

Premda se po rezultatu ne bi reklo, ali Marin je bolje ušao u prvo set, odmah u prvom gemu imao je dvije break lopte, ali nije ih iskoristio i onda je odmah izgubio svoj servis. Ipak, vratio je odmah Murrayu i oduzeo mu servis. No, onda se neočekivano prepustio i ponovo pada na svojem početnom udarcu. To je u principu bilo to od prvog seta jer ga je Murray do kraja pomeo.

U drugom setu Škot je ubacio u brzinu više, hajmo reći u petu brzinu, a Marin je ostao negdje u trećoj, drugoj možda. Marin je bio statičan i nekako bezvoljan, prijelomni trenutak bio je kod rezultata 2:2, kada Marin gubi servis, a Škot kreće u ofenzivu. Uspjeva ga prvi tenisač svijeta ponovo breaknuti, a Čilić jednsotavno nije imao rješenja. Škot je lagano priveo meč kraju i upisao pobjedu na startu finalnog Mastersa.

Spomenimo samo kako je Čilić puno griješio, imao je čak trideset neforsiranih pogrešaka, a bilo bi zaista čudno da najbolji tenisač svijeta to ne zna iskoristiti.

Sljedeći meč na rasporedu je u srijedu, a Marin će od 15 sati tražiti priliku za polufinale protiv Stanislasa Wawrinke koji je startao jednako lošim porazom od Nishikorija.

Ipak, Marin se pobrinuo barem za jedno iznenađenje, iako ono nije imalo veze s njegovom igrom. Naime, na teren je izašao u šarenim hlačicama, poput onih ‘havajki’ za kupanje. Čilićeve hlačice proširile su se brzo društvenim mrežama i svi su se pitali zašto se tako obukao za finalni turnir.

“Hlačice su malo drugačije, ali par boja više neće nikoga ubiti”, kazao je Marin. Očito je samo riječ o promijeni imidža jer vidimo da sreću ne nose. Možda bi ih se ipak trebao riješiti?

Autor: