Tennis TV/Twitter

‘Prvi put u karijeri pobijedio sam prvog igrača svijeta’

Autor: dnevno.hr

"Osjećao sam tijekom meča da sam na pravom putu, pogotovo u drugom setu kad sam se uspio vratiti iz 'breaka' zaostatka kad je on servirao za drugi set", rekao je Čilić o meču s Đokovićem za HRT.

Od osvajanja Cincinnatija Marin Čilić je u životnoj formi. Istina, osvojio je US Open 2014. godine, ali niz odličnih izdanja kao ovaj nije dosad pokazivao. Vrhunac je došao možda današnjom pobjedom nad najboljim tenisačem svijeta u četvrtfinalu Pariza.

>>> ČUDO U PARIZU: Čilić srušio Đokovića!

“Definitivno ogromna pobjeda za mene, ovo je prvi put u mojoj karijeri da sam pobijedio prvog igrača svijeta, pogotovo Novaka, nakon 14 poraza napokon se nasmiješila pobjeda. Moram odati priznanje treneru Ivanu i treneru Bjoerkmanu, koji su me pripremili za ovaj meč. Uspjeli smo pronaći pravi način igre za današnji ogled, a na terenu sam uspio to pretvoriti u pravu igru, uspio sam zadržati te taktičke zamisli tijekom cijelog meča. Nije bilo nimalo lako boriti se s Novakom u situaciji gdje se bori za prvo mjesto na ATP ljestvici, naravno da mu je to dosta veliki pritisak. Osjećao sam tijekom meča da sam na pravom putu, pogotovo u drugom setu kad sam se uspio vratiti iz ‘breaka’ zaostatka kad je on servirao za drugi set”, rekao je Čilić o meču s Đokovićem za HRT.

O polufinalnom izazovu Marin kaže:

“Sutra me očekuje Isner, to će biti potpuno drugačiji meč nego danas. Sigurno će ovakav današnji meč ostaviti teže posljedice na moju mentalnu snagu, malo me ovo danas iscrpilo, iako u ovom trenutku to ne osjećam previše. Ovim rezultatom sam napravio i renking karijere, najmanje sedmo mjesto u ponedjeljak, zbilja sam presretan. Kraj sezone pokazao je da sam u sjajnoj formi, od Cincinnatija, gdje sam krenuo sa sjajnim igrama, preko Davis Cupa u Zadru, zadnjih tjedana sam zbilja u odličnoj formi i nadam se da ću nastaviti s ovakvim igrama, da ću odigrati u istom ritmu i narednih nekoliko tjedana, da ću biti svjež i motiviran za Davis Cup u Zagrebu”, zaključio je Čilić, javlja HRT.

Autor: dnevno.hr