Facebook: ATP World Tour (Official)

Bila je ovo godina za pamćenje! Marin Čilić ostvario je najviši renking karijere! (FOTO)

Autor:

Prvi je Škot Andy Murray koji je će po prvi puta završiti karijeru kao prvi tenisač svijeta. Iza njega je Srbin Novak Đoković, na trećem mjestu je Kanađanin, Miloš Raonić, četvrti je Švicarac Stan Wawrinka, a peti je Japanac, Kei Nishikori.

Prvi reket Hrvatske, Marin Čilić završit će godinu kao šesti tenisač svijeta! Ma taj jedan uskličnik zaista nije dovoljan jer je Marin ostvario najbolji renking u karijeri i to se zaista mora cijeniti. Ispred njega našli su se zaista najbolji tenisači današnjice. Prvi je Škot Andy Murray koji je će po prvi puta završiti karijeru kao prvi tenisač svijeta. Iza njega je Srbin Novak Đoković, na trećem mjestu je Kanađanin, Miloš Raonić, četvrti je Švicarac Stan Wawrinka, a peti je Japanac, Kei Nishikori.

Čilić je sa šestog mjesta svrgnuo Francuza, Gaela Monflisa, dok su osmo i deveto mjesto zamijenili Španjolac Rafael Nadal i Austrijanac Thiem, a iza Nadala na desetom mjestu našao se Čeh, Berdych.

Marin je prošlu sezonu završio na 13. mjestu, što znači kako je u 2016. napredovao za sedam mjesta. Osvajao je Čilić ove godine dva turnira, onaj u Baselu i onaj u Cincinnatiju, upisao je 48 pobjeda i 23 poraza, a osvojio je ukupno 3.650 bodova. Osim toga inkasirao je tri milijuna dolara od nagrada.

Što se tiče renkinga hrvatskih tenisača, bolji su bili tek Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić. Ivanišević je 1992. i 1996. bio četvrti tenisač svijeta, a Ljubičić je 2006. završio na petom mjestu.

Spomenimo kako je Ivo Karlović završio sezonu kao 20. tenisač svijeta, Borna Ćorić je na 48. mjestu, a na 116. je Ivan Dodig.

marin-silis

Autor: