Instagram

HOROR SE NASTAVLJA! Javila se nova gimnastičarka koju je zlostavljao liječnik: ‘Bilo je jako bolno’

Autor: Bruno Herljević

Ona je također govorila o tome da ju je zlostavljao spomenuti liječnik

Popis gimnastičarki koje tvrde da ih je dugogodišnji liječnik američke gimnastičke reprezentacije, Lawrence G. Nassar zlostavljao, sve je veći. Objavom na svojem Instagram profilu to je napravilai Gabby Douglas, 21-godišnja američka gimnastičarka, prva tamnoputa gimnastičarka s višebojskim olimpijskim zlatom.

Prošlog tjedna je dospjela na naslovnice kada je rekla kako “žene imaju odgovornost zbog skromnog odijevanja kojima privlače pogrešne ljude”. Zbog te su je rečenice napale mnoge zlostavljane sportašice iz reprezentacije, među kojima je bila i Simone Biles, osvjačica četiriju zlatnih medalja iz Rija.

“Šokira me čuti ovako nešto. Plače mi se. Očekivala sam više od tebe kao kolegice”, kazala joj je Simone.

Oglasila se i Aly Raismann. šesterostruka osvajačica medalja na OI, koja je prije nekoliko tjedana otkrila da je i nju zlostavljao liječnik Nassar.

“Samo zato što žena nosi seksi odjeću ili objavi takvu fotografiju, ne daje pravo muškarcu da je seksualno zlostavlja”, kazala je.

Gabby se na kraju ispričala.

“Bez obzira na to kako se odijevate, nikome ne dajete pravo da vas zlostavlja. To bi bilo kao da kažemo da zbog odjeće koju smo nosile, krive smo što nas je zlostavljao Larry Nassar”, kazala je Gabby.




Ona je također govorila o tome da ju je zlostavljao spomenuti liječnik. “Nisam javno pričala o tome, jer smo godinama bili uvjetovani da šutimo, a iskreno, sve te stvari bile su jako bolne”, otkrila je Gabby Douglas.

#teenvogue

A post shared by Gabby Douglas (@gabbycvdouglas) on




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.