Photo: Igor Kralj/PIXSELL

(VIDEO) HRVATSKA DEMOLIRALA ARGENTINU! Pogledajte velemajstorije Modrića i Rebića te sjajan gol Rakitića!

Autor: Bruno Herljević

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je najbolju utakmicu otkako je Dalić izbornik. U Nižnjem Novgorodu su srušili s 3:0 nemoćnu, bezidejnu, blijedu Argentinu! Rebić, Modrić i Rakitić s tri su komada potopili favoriziranog protivnika i dokazali da bi ovo moglo biti prvenstvo na kojem bi Hrvatska mogla zasjati! Vatreni su sada prvi u skupini, a Argentina je može polako oprostiti od Mundijala.


HRVATSKA – ARGENTINA 3:0

90′ +4′ – Kraj! Hrvatska je odigrala najbolju utakmicu otkako je Dalić izbornik. Već 20 godina čekamo ovakav rasplet! Nema tko nije odigrao sjajnu utakmicu, od vratara pa do vrha napada, bio bi grijeh istaknuti nekoga pored ovako kvalitetno odrađene timske igre. To je ono što smo čekali i sada moramo vjerovati da možemo do kraja.

90′ + 3′ – Ušao je Ćorluka, izašao Mandžukić. Lijepa gesta Dalića, ipak Ćorluka je senator u momčadi.

91′ – GOOOOOL! RAKITIĆ! Nakon još jedne kontre, Rakitić je prvo opalio izvana, obranio je Caballero, lopta ide do Kovačića koji se ipak odlučuje na asistenciju Rakitiću i ovaj na prazan gol lako zabija. E to je timska igra koju smo čekali, to je igra koju smo čekali, to je Hrvatska koja može do kraja!

90′ – Vida sada blokira gol-šansu Argentincima, ma nema ni počasnog!




89′ – Argentinci više ne znaju što će, samo rade prekršaje i gube lopte. Gotovo je to…

87′ – Rakitić je izveo slobodni i pogodio prečku.

85′ – Kakav debakl suca. Sada je Otamendi morao dobiti crveni karton, nakon što je napucao nogom Rakitića u rame i to nakon što je ovaj već pao i prekršaj je bio suđen. Nevjerojatna greška suca, sramota!




81′ – GOOOOOOOOOOOL! KAKAV POTEZ, KAKVA MAJSTORIJA MODRIĆA! Argentinci idu doma! Potegao je Modrić s kojih 20 metara i uz samu vratnicu je to išlo, neobranjivo! Prekrasan gol!

80′ – Nema što Argentinci nisu probali, ali Hrvatska je kompaktna, koherentna u obrani i ne mogu im trenutno ništa.

76′ – Kako ružna slika, zaista ružna slika! Dalić je ušao u teren i preknuo utakmicu. Nitko nije htio izbaciti loptu nakon što je Rakitić legao na travnjak nakon sudara s Argentincima. Messi, Rakitićev suigrač iz Barcelone nije htio izbaciti loptu i poveo je napad. Na kraju je Dalić ušao u teren i prekinuo za kratko utakmicu kako bi se Ivanu ukazala pomoć.

75′ – Izbornik Sampaoli luduje dolje uz aut-liniju, skinuo se sada i pocrvenio je od bijesa. Njegova je momčad nemoćna protiv jake i koncentrirane Hrvatske.

73′ – Obrana Argentine je sada zaista kaotična, svako vraćanje prema Caballeru izgleda toliko riskantno kao da će svakog trena pasti gol.

72′ – I dalje je vrlo napeta utakmica s obje strane, Hrvatska čeka strpljivo svoju šansu iz kontre, a Argentina se silno muči s organizacijom napada.

68′ – Vrsaljko je dobio žuti karton u međuvremenu, a ušao je Dybala. Ide sa svime u napad Sampaoli, nema više što izgubiti. S druge strane, sada su Argentinci jako podložni kontranapadima i moglo bi svašta sjevnuti.

66′ – Sada je Hrvatska opet bila u sjajnoj šansi, Mandžukić je promašio.

64′ – Argentina se vraća u utakmicu, Meza je sada zamalo zabio, da nije sjajno raspoloženog Subašića, potom odbijanac Messija blokira Rakitić, sjajni Rakitić.

63′ – Moramo reći da je obrana Hrvatske fantastična, Lovren i Vida posebice koji pravovremeno reagiraju i vrlo su pouzdani.

60′ – Kramarić je ušao umjesto Rebića, koji se čini se ozljedio, a ušao je i Higuain kod Argentine.

56′ – Argentina je popustila, Hrvatska namirisala krv ovo bi moglo gadno završiti za južnoameričku momčad.

53′ – GOOOOOOOOOOL! ANTE REBIĆ! Majstorska reakcija i majstorski gol. Mandžukić je dobio dvoboj s Otamendijem, lopta potom odlazi do braniča Argentine koji daje za vratara. Do lopte dolazi Cabellero i griješi u dodavanju, lopata je otišla Rebiću na volej koji to majstorski zakucava za vodstvo!

53′ – Prvi udarac Argentine u okvir vrata, Aguero je pucao Subašić lako obranio.

51′ – Žuti karton za Mercada koji je napravio prekršaj na Rebiću na sredini terena prilikom kontre.

48′ – Argentina je izašla nešto konkretnija iz svlačionice, ne puštaju loptu iz posjeda i malo jače pritišću Vatrene.

46′ – Počinje drugo poluvrijeme, Argentina izvodi početni udarac.


45′ + 2′- Kraj prvog dijela! Rebić je u zadnjim sekundama dobio fenomenalnu Modrića, a ovaj nije dobio primirio loptu i na kraju je pucao daleko preko gola. Sve u svemu. Messi je bio neutraliziran, dakle ostatak momčadi je morao voditi igru i to je činio loše. Hrvatska je bila sjajna u igri bez lopte, bilo je grešaka u obrani i loše suradnje u ofenzivi, ali Argentina nije nepobjediva i smiri li Dalić društvo na poluvremenu može biti svašta.

45′ – Ružan start na Vrsaljku, čepovima ga je nagazio Argentinac, ali sudac nije dao niti prekršaj.

39′ – Rebić ne prestaje s grubostima i sudac ga je sada kaznio žutim kartonom s tim da napravi li još jedan takav dat će mu crveni, dobio je već nekoliko opomena, čak i od Dalića.

36′ – Gruba igra obilježila je prvo poluvrijeme, obje momčadi su vrlo agresivne, ali sudac za sada drži karton u džepu. Rebić je žestoko pokosio Mercada i zabio mu nogu u bedra.

33′ – Kakva greška sudaca, ali također i veliki promašaj Mandžukića. Suci su dosudili nepostojeće zaleđe, ali Mandžo je iz velike blizine promašio cijeli gol.

30′ – Nevjerojatan promašaj Argentine! Perez je promašio prazan gol nakon pogreške Lovrena u svom kaznenom prostoru. Ono što treba istaknuti, Messi do sada nije napravio baš ništa, jedva da je imao par dodira s loptom. Odlično su ga neutralizirali hrvatski igrači. No, ima tu još opasnih nogometaša i mora se biti na oprezu.

27′ – Ma koliko Strinić ne pridonosi previše ofenzivi, već je imao nekoliko odličnih reakcija u defenzivi i skoku. Treba ga pohvaliti.

25′ – Opet nesporazumi i loša suradnja Perišića i Strinića, bek mu uporno ne daje dobre lopte i to Hrvatsku može stajati dobrih prilika. Sve u svemu, nakon 25 minuta igre Hrvatska ostavlja bolji dojam, pogotovo u defenzivi.

23′ – Argentinci igraju vrlo grubo, sudac im je podijelio već nekoliko upozorenja pred karton, sada je Otamendi jako ružno startao na Mandžukića.

22′ – Acuna je sada centrirao s lijeve strane, a lopta je pogodila prečku Subašića s gornje strane i otišla van.

21′ – Argentnska obrana djeluje kao da će se raspasti svakog trenutka. Vatreni su ih pritisnuli duboko u na njihovoj polovici i jedva uspijevaju kontrolirati loptu.

17′ – Utakmica je i dalje napeta, Argentina uglavnom vodi igru, a Hrvatska polako pritišće i traži priliku iz kontre. Nemaju Argentinci previše rješenja, puno se kreću Hrvati i zatvaraju im puteve.

13′ – Lovren sada spašava blokom čisti gol Argentine. Ovo je bilo jako opasno!

12′ – Sada Argentina igra dobru akciju, izbacili su blok Hrvatske jednim potezom, ali Messi je za milimetar promašio loptu i Subašić je uhvatio.

10′ – Za sada se može reći da je Hrvatska nešto opasnija, Argentina igra visoki pritisak, ali odolijevaju dobro Vatreni. U napadu Hrvatsak izgleda puno konkretnije odnosno, Argentinska obrana zaista ne igra baš uvjerljivo.

6′ – Sada mali verbalni sukob Perišića i Strinića, bek mu je dao prekasno loptu i sudac je označio zaleđe. Greška i loša procjena Strnića. Moglo je i ovo biti jako opasno.

5′ – Kakva šansa! Subašić je čudno ispucao, lopta na kraju dolazi do Perišića koji je sam ostao na lijevom krilu i sjurio se do Cabellera, ali težak je bio kut i golman Argentine mu brani, ali jedva.

1′ – Idemo po pobjedu! Sudac Ravšan Irmatov iz Uzbekistana označio je početak utakmice, a početni udarac izvela je Hrvatska.


19:54 – Intoniraju se himne, prva je na redu argentinska, a potom će i Lijepa naša.

19:45 – “Mislim da više razloga za brigu ima Argentina s obzirom da nisu dobili Island. Mislim da imamo psihološku prednost, moramo biti mirni i strpljivi, što vrijeme više odmiče, to sve ide u našu korist. Sama promjena sistema govori da nisu dobili dobri, imali su problema u kvalifikacijama i na Messija je veliki pritisak. Sampaoli je sklon promjenama”, smatra skaut Vatrenih Nikola Jerkan.

“Argentinski pritisak javnosti je jako velik, ovo im je utakmica generacije”, veli Stipe Pletikosa.

“Najteži mogući protivnik, ali utakmica za uživanje. Imamo pravu koheziju, izbornik radi jako dobaro posao”, rekao je Joško Jeličić u HRT-ovoj emisji Zabivaka.

19:40 – Hrvatske navijačice apsolutni su hit na prvenstvu.

(FOTO) NAJZGODNIJE HRVATSKE NAVIJAČICE NA JEDNOM MJESTU! Obukle kockice i pokazale isklesane linije

19:17 – Sastav Argentine.

 

19:10 – Sastav Hrvatska za Argentinu!

Postava: Subašić; Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić; Rakitić, Brozović, Modrić; Rebić, Perišić, Mandžukić.

Dakle, u momčadi nema Kramarića, a nema ni Ćorluka niti Badelja, što će mnoge iznenaditi, ali Dalić sigurno zna što radi.

19:00 – Neće valjda opet biti nereda?!

HRVATSKI HULIGANI SPREMAJU NEREDE NA UTAKMICI?! Ruska policija dobila dojavu!

18:30 – Navijači su okupirali grad…

(FOTO) HRVATSKI NAVIJAČI U NIŽNJEM NOVGORODU RAZVILI NAJVEĆU ZASTAVU

18:05 – Pričali smo uoči utakmice s Ardianom Koznikuom, evo što nam je rekao o velikoj utakmici. Tvrdi da ih možemo svladati.

LEGENDARNI REPREZENTATIVAC ZA DNEVNO: ‘Možemo savladati Argentinu pod jednim uvjetom’

18:00 – Vatreni bi mogli ispisati povijest i to vrlo ružnu za Argentinu… Čitajte više u linku ispod.

JESTE LI SVJESNI ŠTO VATRENI DOISTA MOGU NAPRAVITI? Znate li što će se dogoditi ako padne Argentina!?


Hrvatska reprezentacija ima priliku pobjedom protiv Argentine u susretu 2. kola D skupine svjetskog prvenstva u Rusiji po prvi put nakon 20 godina osigurati plasman u osminu finala na World Cupu.

Međutim, niti poraz ne predstavlja dramu je bi u tom slučaju odabranici Zlatka Dalića imali još jednu priliku u zadnjem kolu protiv Islanda.

“Mi znamo što nam je činiti, u preostala dva kola moramo upisati jednu pobjedu,” kazao je hrvatski izbornik.

Posljednji put je Hrvatska prošla skupinu 1998. godine u Francuskoj kada je u prva dva kola pobijedila Jamajku (3-1) i Japan (1-0). Sa šest bodova osigurali smo prolaz, a potom u borbi za prvo mjesto u skupini izgubili od Argentine (0-1).

Ovoga puta ‘Vatreni’ su na startu turnira dobili Nigeriju (2-0), a u drugom kolu ih očekuje velika Argentina predvođena Leom Messijem.

Sa šest bodova Hrvatska bi osigurala prolaz, a zavisno o ishodu utakmice Nigerija – Island možda i prvo mjesto. Odličan bi bio i bod jer bi ‘kockasti’ u tom slučaju u zadnje kolo ušli sa četiri boda, dok bi Argentina imala dva boda. “Gauči” posljednji put nisu prošli skupinu 2002. godine, a prije toga 1962. godine i bilo bi to ravno senzaciji.

Najgora opcija je, naravno poraz. Posebice ako Island sutra pobijedi Nigeriju u Volgogradu. U tom slučaju u zadnje kolo bi Argentina i Island ušli sa po četiri boda, Hrvatska bi imala tri, a Nigerija bi bila bez bodova. Tada bi nam za osminu finala igrala samo pobjeda protiv Islanda ili pak bod, ali u tom slučaju bi Nigerija morala pobijediti Argentinu.

Dalićeve posljednje riječi uoči Argentine

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić naglasio je kako će u četvrtak u Nižnji Novgorodu dvoboj Hrvatske i Argentine biti sudar dvije velike momčadi uvjeren kako ‘Vatreni’ imaju kvalitetu ostvariti pozitivan rezultat.

“Argentina izaziva poštovanje i respekt, bit će to veliki izazov. Međutim, moramo vjerovati u sebe. Nemamo što izgubiti. Igramo protiv velike momčadi, ali i mi smo velika momčad, kazao je Dalić dodavši: “Nemam dileme oko sastava, bit će nekih sitnih promjena u taktici i u sastavu. Protiv Nigerije smo igrali dobro i nema potrebe za većim promjenama. Moramo čuvati svoj stil igre i pokazati kvalitetu.”

Priznao je kako je s hrvatske strane nešto manje pritiska jer smo dobili prvu utakmicu, dok je Argentina remizirala s Islandom i našala se u problemima.

“Mi u iduće dvije utakmice moramo osvojiti tri boda kako bi osigurali prolaz. Naš je put poznat, trebamo jednu pobjedu. Ako to uspijemo kasnije će se sve slagati samo po sesbi. Nema biranja protivnika niti prilagođavanja.”

Dalić je uvjeren kako će tijekom susreta biti trenutaka kada će Hrvatska pokazati svoju napadačku snagu.

“Mi preferiramo napadački nogomet. Sasvim sigurno bit će trenutaka kada ćemo se braniti, ali mi težimo napadačkom nogometu i to ćemo pokazati.”

Naravno, osvrnuo se i na ponajboljeg nogometaša svijeta Lionela Messija.

“Messi je najbolji na svijetu i nitko ga ne može zaustaviti jedan na jedan. Jedino momčad i formacija. Međutim, ne smijemo upasti u zamku, jer sam Messi nije Argentina. Moramo biti kompaktni u bloku i ginuti jedan za drugoga.”

Hrvatski izbornik je uznemirio argentinske novinare koji su pogrešno protumačili njegove riječi kako ‘Hrvatsku sutra očekuje najlakša utakmica’.

“Nisam rekao da je Argentina najlakši suparnik, nego najlakša utakmica u kojoj nemam što izgubiti,” smirivao je Dalić argentinske novinare.

Još jednom je ponovio kako vjeruje u svoje igrača uvjeren da ‘Vatreni’ mogu daleko dogurati na ovom turniru.

“Vjerujem u dečke i u našu reprezentaaciju. Oni su za mene najbolji naa svijetu. Ako sutra pokažemo dobru igru, onda možemo daleko.”

Dalić nije previše riječi trošiti na ‘slučaj Kalinić’

“Sve je to iza nas, život ide dalje, meni je žao To je trajalo dva, tri sata i sada je to iza nas. Maksimalno smo koncentrirani na Argentinu.”

Na koncu je otkrio što će kazati igračima neposreno prije izlaska na teren,

“Reći ću im da uživaju u nogometu jer igraju protiv Argentine i Messija.”

Govorio je i Rakitić

Jedva čekam početak utakmice, kazao je hrvatski reprezentativac i veznjak Barcelone Ivan Rakitić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči sutrašnjeg susreta protiv Argentine u drugom kolu skupine D svjetskog prvenstva u Rusiji.

Hrvatska uoči utakmice vodi na ljestvici skupine s tri boda i pobjedom može osigurati plasman u osminu finala.

“Lijepo je igrati protiv jedne od najjačih reprezentacija na svijetu. Želimo igrati na najboljem nivu kako bi svima pokazali da imamo jaku momčad,” kazao je Rakitić dodavši: “Bez obzira na njihov kiks protiv Islanda, ništa se neće promijeniti, oni su i dalje favoriti i u skupini i na turniru. Morat ćemo igrati dobro. Poštujem Argentinu, oni su jasan favorit naše grupe, i znamo da će nam biti teško, ali najbolji ne pobjeđuju uvijek.”

Rakitić je naglasio kako će Messi i protiv nas imati svoje trenutke, ali na hrvatskim reprezentativcima je da ga pokušaju što bolje zaustaviti.

“Messi je u prvoj utakmici imao 11 udaraca i promašio je kazneni udarac, a mogao je zabiti dva, tri gola. Na nama je da ga pokušamo zaustaviti najbolje što možemo. Znamo da će utakmica biti drugačija, jer mi igramo drugačije od Islanda,” dodao je.

Rakitić je naglasio kako je za njega Messi najbolji igrač na svijetu, ali i naglasio: “Messi je sjajan kolega, želim mu sve najbolje na svijetu, osim sutra. Nadam se da neće uživati u susretu kao mi,” rekao je Rakitić dodavši kako s argentinski majstorom nije komunicirao otkako je počelo prvenstvo.

Većina stručnjaka se slaže kako hrvatska vrsta u ovom trenutku ima bolju veznu liniju od Argentine.

“Želimo biti snažni kao momčad, u Hrvatskoj je vrlo posebno kada imaš toliko igrača u velikim klubovim i to želimo prenijeti na reprezentaciju.”

Rakitić je istaknuo kako uživa igrati s Messijem u klubu i Rakitićem u reprezentaciji.

“Velika je privilegija igrati s Lukom i Leom. Oni su potpuno drugačiji što se tiče stila, Leo je esencija i najvažniji igrač Barcelone, dok je Luka naš kapetan. On određuje tempo, ima pravi karakter i težinu u našoj svlačionici,” otkrio je Rakitić dodavši: “Oni bi uvijek bili u mojih idealnih 11 i ponosan sam što mogu igrati s njima.”

Argentinske novinare je najviše zanimalo kakav je Messi kada priča o reprezentaciji.

“Messi uživa igrajući za reprezentaciju. Ne samo da je motiviran, nego supermotiviran. Cijenim ga kao osobu i kao igrača. Sve daje od sebe kada igra za Argentinu i to zaslužuju respekt,” kazao je na kraju.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.