Photo: Igor Kralj/PIXSELL

SVJETSKI MEDIJI VRIŠTE O ‘AFERI’ VATRENIH! Evo što sve pišu o Dalićevom prvom skandalu

Autor: Bruno Herljević

Čini se kako je navodni skandal u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji dosta glasno odjeknuo u svijetu. Nikola Kalinić napadač Milana i donedavno golgeter Vatrenih, potjeran je iz reprezentacije nakon što je odbio ući kao zamjena u subotnjoj utakmici Svjetskog prvenstva u kojoj je Hrvatska slavila s 2:0 protiv Nigerije.

“Hrvatski izbornik Zlatko Dalić poslao je napadača Milana kući nakon što je odbio ući u igru kao zamjena u subotnjoj pobjedi 2:0 protiv Nigerije”, piše to As pozivajući se na hrvatske medije, u tekstu s naslovom, “Kalinić  navodno izmačen iz momčadi za Svjetsko prvenstvo”.

Pišu kako je Dalić takvu odluku donio nakon što je Kalinić odbio ući pred kraj utakmice s Nigerijom i navode izbornikove riječi kako je momčad završila utakmicu bez ozljeda, ali da problem postoji. Naveli su kako Kalinićevo izbacivanje još nije potvrđeno.

Slično je pisao i Mirror, Football Daily, kao i beIn Soccer.




 

Raspisali su se i Talijani u čijoj zemlji Kalinić nastupao kao klupski igrač. Football Italia poziva se na hrvatske medije i navodi kako je pet minuta prije karaja utakmice Kalinić trebao ući umjesto Kramarića, a vele da se pravdao Daliću time da ima problema s leđima. Umjesto njega ušao je Pjaca, piše to Football Italia.

Calciomerato poziva se na novinara Goala, Ronana Murphyja koji je napisao da Kalinić nije bio zadovoljan time što je morao sjediti na klupi protiv Nigerija te da je zbog toga odbio ući u drugom poluvremenu.

 

Football365 piše da će Kalinić biti “izbačen iz reprezentacije nakon sukoba s izbornikom te da će Hrvatska sada ostati samo s jednom pravom špicom, Mandžukićem. Naveli su i kako Kalinić nije bio u prvoj postavi reprezentacije u posljednje četiri utakmice.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.