Photo: Igor Kralj/PIXSELL

POBIJEDIMO LI ARGENTINU PROLAZIMO, ALI ŠTO ONDA? Evo kakav pakao čeka Vatrene u nokaut fazi

Autor: HINA/B.H.

Hrvatska reprezentacija ima priliku pobjedom protiv Argentine u susretu 2. kola D skupine svjetskog prvenstva u Rusiji po prvi put nakon 20 godina osigurati plasman u osminu finala na World Cupu.

Međutim, niti poraz ne predstavlja dramu je bi u tom slučaju odabranici Zlatka Dalića imali još jednu priliku u zadnjem kolu protiv Islanda.

“Mi znamo što nam je činiti, u preostala dva kola moramo upisati jednu pobjedu,” kazao je hrvatski izbornik.

Posljednji put je Hrvatska prošla skupinu 1998. godine u Francuskoj kada je u prva dva kola pobijedila Jamajku (3-1) i Japan (1-0). Sa šest bodova osigurali smo prolaz, a potom u borbi za prvo mjesto u skupini izgubili od Argentine (0-1).

Ovoga puta ‘Vatreni’ su na startu turnira dobili Nigeriju (2-0), a u drugom kolu ih očekuje velika Argentina predvođena Leom Messijem.

Sa šest bodova Hrvatska bi osigurala prolaz, a zavisno o ishodu utakmice Nigerija – Island možda i prvo mjesto. Odličan bi bio i bod jer bi ‘kockasti’ u tom slučaju u zadnje kolo ušli sa četiri boda, dok bi Argentina imala dva boda. “Gauči” posljednji put nisu prošli skupinu davne 1962. godine i bilo bi to ravno senzaciji.

Najgora opcija je, naravno poraz. Posebice ako Island sutra pobijedi Nigeriju u Volgogrdu. U tom slučaju u zadnje kolo bi Argentina i Island ušli sa po četiri boda, Hrvatska bi imala tri, a Nigerija bi bila bez bodova. Tada bi nam za osminu finala igrala samo pobjeda protiv Islanda ili pak bod, ali u tom slučaju bi Nigerija morala pobijediti Argentinu.




No, prođe li Hrvatska skupinu križat će se sa skupinom C u kojoj su Francuska, Peru, Danska ili Australija, a tamo je trenutno situacija takva da Francuska i Danska drže prvo i drugo mjesto s po tri boda. Ostane li tako Hrvatsku u svakom slučaju čeka težak protivnik, a u istoj skupini je i Peru koji je rastavio Hrvatsku na pripremnoj utakmici proljetos.

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.