Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

IZBORNIK SADA VIŠE NEMA DILEMA! Dalić otkrio tko će sve igrati u utakmici s Nigerijom!

Autor: HINA/B.H.

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u ponedjeljak na Svjetsko prvenstvo koje će se od 14. lipnja do 15. srpnja održati u Rusiji.

‘Vatreni’ su otputovali charter letom iz zagrebačke zračne luke Franjo Tuđman u svoju rusku bazu u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od Sankt Peterburga.

Hrvatska reprezentacija će biti smještena “Šumskoj rapsodiji”, resortu sa četiri zvjezdice koji se nalazi u vrlo mirnom kraju, smješten između šume i jezera, pa nudi idilično prirodno okruženje za boravak reprezentacije.

Reprezentacija će trenirati na potpuno novom i atraktivno uređenom malom stadionu u mjestu Roščino, udaljenom 15-ak minute vožnje od hotela.

Hrvatski reprezentativci bili su puni optimizma i samopouzdanja i vidljivo odlično raspoloženi jedva su dočekali pravi početak “odiseje” u Rusiji. Međutim, nitko od igrača unaprijed nije najavljivao čudo niti pohod na medalju i ponavljanje velikog uspjeha njihovih prethodnika u Francuskoj 1998. iako upravo to od njih očekuje veliki dio hrvatske javnosti.

“Mi smo svjesni kolika su očekivanja. Znamo s koliko nade hrvatski narode čeka početak svjetskog prvenstva. Odigrali smo četiri prijateljske utakmice. Protiv Brazila smo pokazali kako možemo biti ravnopravni s najboljim reprezentacijama na svijetu. Dobili smo jak Senegal, iako nismo igrali najbolje, imamo velike nade i očekivanja i spremni smo,” kazao je hrvatski izbornik Zlatko Dalić uoči puta.

Izbornik je naglasio kako je miran, staložen i samouvjeren.




“Odradili smo dobre pripreme, puno je razloga za optimizam i imamo se pravo nadati dobrom rezultatu u Rusiji. Imamo jako kvalitetnu reprezentaciju i pun sam vjere u našu reprezentaciju,” rekao je Dalić te naglasio: “Svi moramo staviti ego po strani, Hrvatska mora svima nama biti iznad svih i to je recept za dobar rezultat.”

Na pitanje tko će zaigrati protiv Nigerije Dalić je istaknuo: “Protiv Nigerije neće igrati mladi ili stari nego će igrati najbolji. Mene ništa neće pokolebati, ja znam svoj posao i radim ga najbolje što znam. Neće me izbaciti nikakvi komentari, nikakvi stručnjaci. Molim vas sve samo za pozitivu pa ako izgubimo onda napadajte,” poručio je.

Priznao je kako s nekim stvarima nije bio zadovoljen.




“Neke stvari moramo popraviti. Senegal nam je sve pokazao, kako moramo biti oprezni na kontru i polukontru. Sve smo probali, vidjeli smo sve, ali ja sam veliki optimist. Mogli smo igrati s Andorom i zabiti 10 golova pa biti najefikasniji. Mi smo igrali ono što nam je trebalo.”

Dalić se još jednom zahvalio navijačima na podršci koju su imali tijekom priprema.

“Hvala navijačima što su bili uz nas, ja bih dao sve da postanemo svjetski prvaci. Znam da su velika očekivanja, mislim da imamo realne osnove proći skupinu, ali ne sumnjam u naše dočke. Njihova kvaliteta mora doći do izražaja,” naglasio je izbornik.

Dalić se prisjetio kako je prije pola godine upravo na zagrebačkom aerodromu predstavljen kao novi izbornik.

“Kada smo danas dolazili na aerodrom toga sam se prisjetio. I vas novinara i mojeg prvog intervjua. Onda sam vjerovao u reprezentaciju, a nisam znao ništa, a sada vjerujem još više,” kazao je.

Hrvatskoj će to biti peti nastup na svjetskim prvenstvima, međutim nakon francuske bronce osvojene 1998. godine, nismo prošli skupinu.

“Naš cilj je proći skupinu, a onda tko zna,” dodao je izbornik.

Hrvatska otvara SP utakmicom protiv Nigerije u Kalinjingradu 16. lipnja, pet dana kasnije slijedi ogled protiv svjetskog doprvaka Argentine u Nižnji Novgorodu, a posljednja utakmica u skupini bit će 21. lipnja protiv Islanda u Rostovu na Donu.

Autor:HINA/B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.