Photo: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA U PROBLEMU ZBOG SKANDALA S KALINIĆEM! FIFA je nemilosrdna, a Vatrenima će biti gadno

Autor: Bruno Herljević

Joj, joj… Taman kad smo pomislili svi da je hrvatska reprezentacija konačno uhvatila nekakav ‘grif’ i da će stvari krenuti nabolje, eto problema. Nakon velike pobjede nad Nigerijom u prvom kolu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji u subotu, Vatrene je pogodio prvi skandal u eri Zlatka Dalića.

Nikola Kalinić više nije u taboru Hrvatske u Kalinjingradu, poslan je kući, neslužbeno, zbog toga što je odbio biti zamjena na utakmici s Nigerijom, a navodno je istih problema imao i u periodu priprema, ali mu je Dalić progledao kroz prste.

Dalić još nije službeno potvrdio zašto je Kalinić napustio reprezentaciju, ali ako je narušavao atmosferu, onda je potez svakako opravdan. No, to ne umanjuje činjenicu da Hrvatska do kraja prvenstva ima igrača manje i to na poziciji na kojoj ima samo jednog klasičnog napadača, Marija Mandžukića. Tu je dakako i Kramarić, ali Dalić ga ne koristi samo za napad, već i za bokove i polušpicu, a isto tako, Mandžukić i Kramarić nisu pretjerano komplementarni kada igraju zajedno.

FIFA je tu nemilosrdna i pravila su jasna, zamjena nema i Hrvatska mora nastaviti turnir s 22 igrača. No, ako je Dalić uistinu znao da bi moglo biti problema s Kalinićem, zašto ga nije ranije, prije prve utakmice kada FIFA još dozvoljava promjene, zamijenio Čopom, Santinijem ili nekim trećim napadačem?

Bilo kako bilo, Kalinić je potjeran zbog kršenja discipline, odnosno, rušenja autoriteta i zbog toga što je odbio ući s klupe na utakmici s Nigerijom i to pokušao opravdati navodnim bolovima u leđima, a možemo se jedino nadati da cijela afera neće utjecati na koncentraciju i motiv Vatrenih. Bilo bi to tragično i manjak od jednog igrača naspram toga čini se minornim problemom.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.