Photo: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA JE U OSMINI FINALA, A ŠTO IH TAMO ČEKA? Hoće li Dalić kalkulirati i ići na drugo mjesto?

Autor: Bruno Herljević

Nakon druge odigrane utakmice u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva, Hrvatska je u osmini finala. Slavlje nad Nigerijom i onda velika pobjeda nad Argentinom donijela je Vatrenima mjesto u nokaut fazi, ali što ih tamo čeka?

Hrvatska još mora odigrati posljednje kolo u skupini protiv Islanda i to će biti utakmica za prvo mjesto i prilika da se izbjegne okršaj s Francuzima, koji su jedni od favorita ovog natjecanja.

Francuska ima priliku biti prva u skupini i to samo ako ne izgubi u zadnjem kolu od Danske, koja bi u slučaju poraza završila na drugom mjestu i prema očekivanjima baš bi Danci trebali biti suparnici Vatrenih.

Hrvatska može biti zacementirano prva već u petak nakon ako Island kiksa protiv Nigerije, a preznojavat će se samo Argentinci koji su za sada još uvijek na jednom bodu i moraju se nadati da će svladati Nigeriju u zadnjem kolu, te da će Hrvatska slaviti protiv Islanda.

Ono što Dalić može riskirati jest druga pozicija u skupini, Hrvatska igra nakon Francuske i znat će prije posljednje utakmice s kim će igrati u osmini, ali izbornik je rekao da tankiranje ne dolazi u obzir i da je sve što može napraviti za Island, jest dati rezervama da malo više igraju. Dakle prema njegovim riječima ide se na pobjedu bez obzira na sve.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.