Facebook: Wayne Rooney (Official)

Rooney se nakon 13 godina vratio u Everton

Autor: Andrija Kačić Karlin

Rooney je za momčad s Goodison Parka potpisao ugovor na dvije godine stigavši bez odštete.

Nakon što je 13 godina proveo u Manchester Unitedu, engleski napadač wayne Rooney (31) se vratio u Everton, klub u kojem je započeo svoju nogometnu karijeru.

Rooney je za momčad s Goodison Parka potpisao ugovor na dvije godine stigavši bez odštete.

“Sretan sam što se vraćam u klub svoje mladosti. Jedva čekam upoznati suigrače i trenera,” poručio je 31-godišnji Rooney dodavši: “Osvojiti trofej u dresu Evertona bila bi kruna moje karijere. Oduševljen sam planovima čelnika kluba i uvjeren sam kako se Everton razvija u pravom smjeru.”

Rooney je u Evertonu započeo svoj nogometni put, a za prvi sastav je debitirao u kolovozu 2002. godine sa 16 godina. U dresu Evertona je odigrao 77 utakmica i postigao 17 golova, a potom 2004. preselio u Manchester United za 28 milijuna eura.

U dresu ‘Crvenih vragova’ je odigrao 559 utakmica i postigao 253 gola što ga čini najboljim strijelcem u povijesti kluba. S Unitedom je osvojio 16 trofeja pri čemu pet naslova prvaka, Ligu prvaka (2008), Europsku ligu (2017) i Klupsko svjetsko prvenstvo (2008).

Dolaskom Josea Mourinha na Old Trafford pao u drugi plan i prošle sezone je odigrao samo 15 ligaških utakmica.

“Oduvijek sam poštovao Rooneyja. Svojim ponašanjem i zalaganjem uvijek je bio uzor mladim igračima. Njegovi dosezi još će dugo ostati zapisani u klupskim knjigama rekorda. Nikada nije lako vidjeti velike zvijezde kako igraju manje nego što bi željele. Zbog toga razumijem njegovu želju da se vrati u Everton. želim mu sreću u novom klupu,” poručio je Jose Mourinho, a oglasio se i menadžer ‘Toffeesa’ Ronald Koeman.




“Wayne je pokazao ambiciju koja nam je potrebna. On je igrač koji ima pobjednički mentalitet i on zna kako se osvajaju trofeji. Sretan sam što se vratio kući. Ima samo 31 godinu i ne sumnjam u njegove kvalitete. Presretan sam što je stigao u naš klub,” kazao je Koeman.

Rooney bi u vrhu napada trebao zamijeniti Romela Lukakua koji je preselio u Manchester United.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.