‘ROLLERCOASTER’ PROTIV GRČKE: Hrvatska pokazala dva lica, no, ipak je izborila finale (VIDEO)

Autor: B.H.

Hrvatska je kao i do sada pokazala dva lica igre, ono loše, neorganizirano i neuvjerljivo i ono fantastično i maestralno.

Bio je to pravi pravcati triler u kojem je na koncu ipak deblji kraj izvukla Grčka. Hrvatska košarkaška vrsta pobijedila je Grčku s 66:61 i unatoč tome što su praktično dobili titulu otpisanih, izborila je finale protiv Italije, odnosno, šansu za odlazak na olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Hrvatska je kao i do sada pokazala dva lica igre, ono loše, neorganizirano i neuvjerljivo i ono fantastično i maestralno. Ne pamtimo kada je Hrvatska tako dobro otvorila utakmicu kao protiv Grčke na ovom natjecanju u Torinu. Krenuli su kao uragan i već nakon dvije minute imali su prednost od devet razlike. Sve je ulazilo, trice Bogdanovića i Simona ulijevale su napokon onu nadu da je Hrvatska proradila. U prvih pet minuta naizale se se četiri trice, a Grci su djelovali izgubljeno.

Na kraju prve četvrtina vodstvo je bilo golemo, čak 31:13 za Hrvatsku, a nastavku, već u 12. minuti čak 37:13, odnosno, 24 koša prednosti. Do kraja druge četvrtine Grci su ipak smanjili na deset razlike i tu je u principu Hrvatska počela pokazivati drugo lice.

Drugo lice Hrvatske – kaos!

U nastavku je uslijedio kaos. Grci su ušli u opasnu seriju i polako slamali Hrvatsku, a vodstvo su preuzeli već nakon šest minuta. Prve koševe za Hrvatsku zabio je Bogdanović tek u 28 minuti.

No, na svu sreću Grci su se brzo potrošili i počeli promašivati šuteve, a Hrvatska se na koncu malo osvijestila i krenula vratiti već dobivenu utakmicu. Sjajnom serijom od 10:1 i maestralnim zakucavanjem Hezonje, Grci u pokleknuli, a uz pomoć raspoloženog Šarića utakmica se mirno privela kraju.

 

Prvo ime Hrvatske bio je Bojan Bogdanović s 20 poena i četiri skoka, a dvoznamenkasti su bili Dario Šarić s 16 koševa i osam skokova, te Simon s 11 koševa i osam skokova. Grci se mogu pohvaliti tek jednim dvoznamenkastim, Perperogluom koji je zabio 13 koševa.




Pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom stoji subotnje finale u dvorani Pala Alpitour u 21 sat protiv domaćina Italije koja prvo mora svladati Meksiko. Spomenimo kako samo prva momčad na ovome turniru ide na olimpijske igre u Rio.

Autor:B.H.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.