(FOTO) BIZARNA SITUACIJA U AFRIČKOJ REPREZENTACIJI: Čak sedmero igrača rođeno na isti dan!

Autor:

Naime, nigerska U-17 reprezentacija broji čak sedam igrača koji su rođeni 1. siječnja

Sreća, puka slučajnost ili namještaljka? Teško je reći što se od toga ‘skuhalo’ u reprezentaciji Nigera do 17 godina. Znalo se prošlih godina tu i tamo zalomiti da neki sportaši iz afričkih zemalja lažu o svojoj dobi, odnosno da se ‘pomlađuju’, ali situacija u nigerskoj reprezentaciji do 17 godina je zaista bizarna.

Naime, nigerska U-17 reprezentacija broji čak sedam igrača koji su rođeni 1. siječnja! Petero njih rođeno je 1. siječnja 2000. godine, a dvojica su rođena 1. siječnja 2001. godine. Svakako treba napomenuti da su svi igrači rođeni 31. prosinca 1999. godine nemaju pravo nastupa.

Niger je, dakle, pomazila velika sreća što ima čak petoricu koji su rođeni točno na dan kada ostvaruju pravo nastupa ili je sve možda tek puka slučajnost, a možda je i namještaljka. FIFA je to dozvolila, dakle, valjda su procijenili da namještaljka nije.

Situacija možda nije u potpunosti bizarna jer ipak je riječ o zemlji trećeg svijeta u kojima se poneka djeca upisuju u službene knjige tek kada trebaju, dakle ne odmah po rođenju. Kada dođe vrijeme za prijavu mnogi kažu da se dijete rodilo 1. siječnja jer se ni ne sjećaju kada se to dogodilo.

Ipak, na Svjetskom prvenstvu do 17 godina u Indiji, Nigeru ne ide sve tako lako. Poraženi su od Španjolske s 4:0, a u drugoj utakmici pobijedili su Sj. Koreju, dok će u posljednjem kolu igrati protiv Brazila koji je prvi u skupini sa šest bodova. Niger može dalje ako bude među četiri od šest najboljih trećeplasiranih.

Autor: