Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

SPLIĆANI, POLICIJA IMA UPOZORENJE ZA VAS: Evo kako će proći derbi Hajduka i Rijeke

Autor: Andrija Kačić Karlin

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske vršiti će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1- naplatna postaja Dugopolje

U Splitu u  nedjelju igra se nogometne prvenstvena utakmica Hajduka i  Rijeke, zbog dolaska velikog broja gostujućih navijača u Splitu se pripremaju  opsežne mjere sigurnosti.  Osim  najavljene blokade prometa policija je i izdala priopćenje glede ponašanja građana i navijača na dan utakmice.U njemu piše:

“Obavještavamo građane i sudionike u prometu da će policija na dan utakmice i to od 14.00 sati do završetka osiguranja uspostaviti potpunu blokadu prometa motornim vozilima na šetnici oko stadiona „Poljud“, te potpunu blokadu u ulici VIII. Mediteranskih igara na raskrižju s ulicom VII Kaštela, u ulici VIII. Mediteranskih igara kod bazena (osim vozila s propusnicom), u ulici VIII. Mediteranskih igara kod ugostiteljskog objekta „Hemingway“ (osim vozila s propusnicom), u ulici Zrinsko- frankopanskoj od raskrižja s ulicom HRM do ulaza u Loru, te ulice Put Supavla od raskrižja s ul. Put brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza).

Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima.

Obavijesti i upozorenja građanima:

– zabranjeno je unošenje pirotehničkih sredstava na stadion i njihovo korištenje
– posjetiteljima i drugim osobama koje se kreću prema stadionu zabranjeno je nošenje oružja ili predmeta za ozljeđivanje, alkoholnih pića i drugih pića koja se nalaze u staklenim i plastičnim bocama, odnosno tetrapak ambalaži
– nije dozvoljeno ni unošenje kišobrana, upaljača, plastičnih boca i drugih tvrdih predmeta, torba i ruksaka na stadion
– zastave ne nositi na drvenim ili metalnim štapovima, jer unos takvih štapova neće biti dozvoljen (na stadion se mogu unijeti plastični šuplji štapovi, dužine do 1 m)

Obavijest za gostujuće navijače:

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske vršiti će prihvat organiziranih i neorganiziranih skupina navijača na izlazu s autoceste A1- naplatna postaja Dugopolje. U tu svrhu kod naplatne postaje Dugopolje vršiti će se posebna regulacija prometa.




Sve organizirane skupine navijača koje u dolasku budu pod policijskom pratnjom, biti će upućene izravno na stadion „Poljud“. Za sve ostale gostujuće navijače koji budu putovali neorganizirano, osobnim ili kombi-vozilima osiguran je parking kod naplatne postaje Dugopolje, pod policijskim nadzorom, odakle je organiziran prijevoz autobusima do stadiona „Poljud“ i natrag.

Gostujućim navijačima napominjemo da je naplatna postaja Dugopolje na autocesti A1 udaljena 15 kilometara od stadiona, pa je preporučeno vrijeme dolaska do 15.00 sati, što je ujedno i posljednje vrijeme dolaska u kojem se posjetiteljima može osigurati pravovremeni dolazak do stadiona.

Molimo građane da poštuju smjernice, upozorenja i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla bez izgreda”, priopćili su iz splitske policije.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.