Petra Martić i Jana Fett u 2. kolu kvalifikacija Wimbledona

Autor: Andrija Kačić Karlin

Naša tenisačica Petra Martić je u susretu 1. kola za samo 54 minute svladala Turkinju Basak Eraydin sa 6-1, 6-1, a Fett je bila bolja od Sofije Kenin 4-6, 6-2, 7-5.

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 2. kolo kvalifikacija za nastup na najvećem svjetskom turniru Wimbledonu, ona je u susretu 1. kola za samo 54 minute svladala Turkinju Basak Eraydin sa 6-1, 6-1.

Nakon što je Eraydin osvojila prvi gem u dvoboju na svom servisu, Martić je uzvratila serijom od 11 igara zaredom kojom je stigla do prednosti 6-1, 5-0. Pri tom rezultatu 26-godišnja Splićanka imala je dvije meč-lopte na servis suparnice, ali je 22-godišnja Turkinja ipak uspjela osvojiti i jedan gem u drugom setu. Marić je potom sigurno okončala dvoboj na svom početnom udarcu.

U 2. kolu kvalifikacija Martić će igrati protiv 29-godišnje Rumunjke Mihaele Buzarnescu, trenutačno 213. igračice svijeta.

Ranije u srijedu u 2. kolo kvalifikacija plasirala se i 20-godišnja Jana Fett, ona je nakon velike borbe pobijedila Amerikanku Sofiju Kenin sa 4-6, 6-2, 7-5. Fett u drugom kolu kvalifikacija očekuje Talijanka Jasmine Paolini, 147. tenisačica svijeta.

I mlada hrvatska tenisačica Jana Fett plasirala se u 2. kolo kvalifikacija na trećem Grand Slam turniru sezone Wimbledonu nakon što je pobijedila Amerikanku Sofiju Kenin 4-6, 6-2, 7-5.

Prvi međusobni ogled 20-godišnje Jane i dvije godine mlađe Amerikanke bio je prepun preokreta i sa čak 10 oduzetih servisa. Borba je trajala dva sata i 45 minuta, a s prekidom zbog kiše i više od tri sata.

Mlada hrvatska tenisačica je tijekom meča imala čak 21 break loptu pri čemu je šest puta oduzimala servis svojoj suparnici, ali je i četiri puta ispustila svoj servis.




Kenin je bolje ušla u meč i nakon 49 minuta igre je dobila prvi set rezultatom 6-4. Ključnim se pokazao deveti gem u kojem je Fett izgubila servis. U drugom setu mlada hrvatska tenisačica je odigrala odlično. Kod rezultata 2-1 je prvi put oduzela servis svojoj suparnici, a sve je potvrdila još jednim breakom za 6-2.

Fett je odličnom igrom nastavila i na otvaranju trećeg seta. Nakon što je osvojila početni gem, u drugom je načinila break za 2-0, ali je nažalost u tim trenucima kiša prekinula njihov meč. Nakon više od pola sata pauze susret je nastavljen, a Fett je osvojila gem za 3-0, a potom je imala dvije break lopte za 4-0.

Kenin se izvukla smanjivši na 1-3, da bi u idućoj igri vratila izgubljeni servis. Međutim, Fett je novim breakom povela 4-2 i činilo se kako će mirno privesti meč kraju. No, tek tada je uslijedila drama. Amerikanka je uz dva breaka nanizala tri gema za vodstvo 5-4 i potom servirala za meč. No, hrvatska tenisača se nije željela predati. Još jednim breakom je izjednačila, zatim je osvojila svoj servis za vodstvo 6-5, te potom još jednim breakom izborila pobjedu.




Fett u drugom kolu kvalifikacija očekuje Talijanka Jasmine Paolini koja je u 1. kolu bila bolja od Britanke Eden Silve 7-5, 6-2.

Fett do sada nije igrala protiv 21-godišnje Talijanke, 147. tenisačice svijeta.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.