FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

‘ZUBO’ NAKON PLASMANA KARIJERE: ‘To je OK. Skijao sam dosta brzo’

Autor: HINA

Pred njim su još tri utrke

Hrvatski skijaš, 25-godišnji Filip Zubčić je nakon 12. mjesta u kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu izjavio je kako je zadovoljan svojom spustaškom vožnjom, dok je u slalomu očekivao i više.

“Dvanaesto mjesto je stvarno OK. Spust sam dobro skijao, dosta brzo. Zaostatak je bio i dobar s obzirom da sam napravio i jednu pogrešku koja me dosta koštala. Ipak, ušao sam među 30 najboljih što je i bio primarni cilj. Slalom nisam uspio odraditi niti približno onako kako sam zacrtao. Očekuju me još tri utrke, u petak superveleslalom, u nedjelju veleslalom i slalom sljedeći tjedan. Dobro mi idu i superveleslalom i veleslalom pa se nadam da ću u tim disciplinama ostvariti odlične rezultate”.

Zubčić je u spustu ostvario 28. vrijeme, dok je u slalomskom dijelu utrke bio osmi. Ukupno je to bilo dovoljno za podjelu 12. pozicije sa Švicarcem Maurom Caviezelom sa 3.08 sekundi zaostatka za pobjednikom Austrijancem Marcelom Hirscherom.

Drugi hrvatski predstavnik u kombinaciji, 31-godišnji Natko Zrnčić-Dim završio je kao 19. sa 4.03 sekunde iza Hirschera.

Autor:HINA
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.