Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Željko Babić podnio neopozivu ostavku!

Autor:

Predsjednik Saveza, Tomislav Grahovac, nekoliko je puta naglasio kako je nezadovoljan rezultatima u Riju.

Željko Babić ponudio je ostavku na mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije, neslužbena je vijest dana, za koju nema potvrde iz Hrvatskog rukometnog saveza.

Ne mogu ništa komentirati, u subotu imamo sastanak s izbornikom pa ćemo vidjeti. Znam da Babić razmišlja o ostavci, ali službeno nismo ništa dobili, pa ne mogu ništa komentirati dok nam izbornik to ne priopći, rekao je glasnogovornik HRS-a Maras.

Babić je ponuđenu ostavku i analizu rada poslao ujutro u četvrtak 8. rujna Hrvatskom rukometnom savezu.

“Osjetio sam od početka i mog dolaska na mjesto izbornika hrvatske rukometne reprezentacije veliko nepovjerenje i sumnje u moje sposobnosti i kompetencije. Analizirala se svaka moja odluka i stavljali upitnici oko procjena čak i od ljudi koji za to nemaju komeptencije.

U takvoj neugodnoj atmosferi i okruženju sam osjetio da ne mogu kvalitetno doprinijeti u ostvarenju vlastitih ideja i zajedničkih ciljeva. Stvorena je loša klima i konfuzija oko pravog cilja (jedna medalja u četverogodišnjem ciklusu), EP u Hrvatskoj 2018 (zlatna medalja).

Čak i nakon velikog uspjeha i osvajanja brončane medalje na EP u Poljskoj 2016, sumnje su se nastavile, a razmišljanja čelnika saveza prerasla su u javno omalovažavanje mene i mojih sposobnosti.

Zbog takvih odnosa i očito mojih loših trenerskih kompetencija osjećam se jako loše, da ne kažem izdan te u takvom okruženju i stanju koje vlada, a u interesu sviju nas i postizanju boljih rezultata (zlato), dajem neopozivu ostavku na mjestu izbornika hrvatske seniorske reprezentacije.

Zahvaljujem se svima na suradnji i podršci, uvjetima za rad, a prije svega igračima, stručnom stožeru i liječničkoj službi te svima koji su nas pratili na utakmicama i pripremama.

Ovim putem se ispričavam svima ukoliko sam ih na bilo koji način povrijedio”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.