Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

ZAGREB PODIGAO DVORANU NA NOGE: U dramatičnoj završnici Zagrebaši ostali na korak do senzacije

Autor: Bruno Herljević

Uspjeli su se vratiti do kraja susreta i samo pola minute prije kraja Lowen je imao dva gola prednosti. Tada je Igor Vori uspio u brzoj kontri zabiti na prazan gol i smanjiti na zaostatak 24:25.

U šestom kolu skupine B rukometne Lige prvaka, PPD Zagreb poražen je od Rhein-Neckar Lowena u Frankfurtu s 24:25 i time je zagrebačka momčad i dalje na posljednjem mjestu u skupini s tek jednom pobjedom i pet poraza. Bio je to ujedno i prvi poraz Silvija Ivandije, novog trenera Zagreba.

Zagreb nije bio pravi, puno se lopti trošilo i bilo je dosta grešaka u prvom poluvremenu, a to je Lowen znao iskoristiti i tijekom prvog dijela konstatno je imao prednost pred Zagrebom, nekada i po pet golova.

Ponovo je vratar Stevanović bio najbolji Zagrebaš, spašavao je koliko je mogao i samo to je držalo momčad u igri pa je tako Zagreb na poluvrijeme otišao s četiri gola zaostatka.

U nastavku je ipak bila malo drugačija priča. Zagreb uspjeva doći na dva gola minusa, ali Lowen brzo hvata izgubljene konce i nabija šest golova razlike. Činilo se već tada nakon nešto više od deset minuta nastavka kako je Zagreb gotov, ali onda je krenuo uragan. Uspjeli su se vratiti do kraja susreta i samo pola minute prije kraja Lowen je imao dva gola prednosti. Tada je Igor Vori uspio u brzoj kontri zabiti na prazan gol i smanjiti na zaostatak 24:25.

Trileru još nije bio kraj, Lowen je prokockao posljednji napad i prepustio ga Zagrebu, bila je to odlična prilika za poravnanje. Preostalo je 12 seknudi do kraja, sasvim dovoljno za brzi napad, ali Zagreb ga nažalost nije iskoristio i Lowen je slavio.

U redovima zagrebačke momčadi najefikasniji je bio Stipe Mandalinić s osam golova, a s upola manje pridonijeli su Lovro Jotić i Zlatko Horvat, a svakako valja istaknuti Stevanovića koji je skupio deset obrana. Kod domaćina najbolji su bili Schmid i Steinhauser sa sedam golova.

U ostalim susretima ove skupine u subotu se sastaju Vardar i Kielce, Celje Pivovarna Laško i Pick Szeged i na koncu Meškov Brest i Kristianstad. U sljedećem kolu koje je na rasporedu 16. studenoga, PPD Zagreb dočekuje europskog prvaka Kielce.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.