FOTO: YouTube

(VIDEO) ŽRTVA GNJUSNOG LIJEČNIKA PEDOFILA: ‘Uvjerio si moje roditelje da lažem! Vratila sam se uništiti tvoj svijet’

Autor: Željka Orešković

Pedofil nije zlostavljao samo gimnastičarke

Vodstvo američke gimnastičarske federacije podnijelo je ostavku u tjednu kada se očekuje presuda gnjusnom liječniku Larryju Nassaru (54). Donesena je i odluka da se američki gimnastičari i gimnastičarke više neće pripremati u nacionalnom kampu na Karolyi ranču u Teksasu. Mjesto je to na kojem je bivši ličenik optužen da je 17 godina zlostavljao djevojčice, mahom, mlađe od 15 godina.

Nassar je već osuđen na 60 godina zatvora zbog posjedovanja dječje pornografije na računalu, a sada mu prijeti u doživotna robija jer je protiv njega podignuto više od stotinu optužbi za seksualno zlostavljanje.

Jordyn Wieber, Aly Raisman, Gabby Douglas i McKayla Maroney osvajačice su zlata na Olimpijskim igrama 2012. godine i sve su svjedočile protiv liječnika koji ih je zlostavljao. Neke su bile i mlađe od 12 godina…

Posljednja gimnastičarka koja ga je optužila je Simone Biles (20), četverostruka olimpijska pobjednica i jedna od najuspješnijih američkih gimnastičarki svih vremena.

Nassar je ušao u liječnički tim gimnastičke reprezentacije SAD-a 1986. godine, nakon toga je postao liječnički koordinator i na toj je dužnosti ostao do 2015. Paralelno je od 1997. radio na sportskoj klinici u Michiganu.




Sutkinja u Michiganu dopustila je zlostavljanim djevojkama da se obrate pedofilu. Kyle Stephens prva je od stotinu djevojaka koja je svjedočila protiv Nassara i ona nije gimnastičarka. Djevojka je radila kao dadilja u domu Nassarovih te je njezina obitelj bila čest gost u njihovoj kući. Nassar ju je zlostavljao od šeste godine.

Na sudu je kazala da je ostala dadilja njegovoj djeci jer ih je željela zaštititi od njega.




“Šest godina si koristio moje tijelo, nikad ti neću oprostiti. Osjećala sam kao da gubim dodir s realnošću, počela sam se pitati je li se zlostavljanje uopće dogodilo. Natjerala sam se da se prisjećam svakog detalja, korak po korak, kako bih ostala prisebna. Moje roditelje si uvjerio da lažem!”, kazala je Stephens, koja se također obratila Nassaru na suđenju.

“Možda si sada shvatio, curice ne ostaju malene i bespomoćne zauvijek. One rastu u snažne žene koje su se vratile uništiti tvoj svijet!”, zaključila je snažno jedna od brojnih žena koje je gnjusni liječnih zlostavljao.

Presuda Larryju Nassaru očekuje se u petak.

‘SAD ĆEŠ TI SLUŠATI MENE! TI SI NULA’! Gimnastičarke se suočile s pedofilom koji im je uništio živote

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.