(VIDEO) ŠOKANTNO PONAŠANJE GLEDATELJA ZGROZILO SVIJET: Udario glavom u ogradu, pao, a oni ga snimali

Autor: Bruno Herljević

Nevjerojatni prizori dolaze se komonveltskih Igara gdje se škotski maratonac Callum Hawkins zbog isrcpljenosti srušio za vrijeme utrke, a baš nitko od gledatelja, čak niti liječnika nije mu priskočio u pomoć.

Siroti Hawkins kolabirao je samo dva kilometra prije cilja u Gold Coastu u Australiji. Škot je do tog trenutka bio vodeći u utrci, ali tempo i uvijeti su očito bili prezahtjevni i čovjek je pao, udario glavom u ogradu i ostao ležati na tlu nekoliko minuta prije, a tek su onda liječnici došli do njega.

Gledatelji su svega nekoliko metara dalje mirno promatrali, fotografirali i snimali unesrećenog maratonca, a liječnicima je trebala cijela vječnost da dođu.

“Liječnička ekipa i organizacijski odbor Igara mora odgovoriti na važna pitanja”, napisala je na društvenoj mreži Paula Radcliffe, svjetska rekorderka u maratonu. Izvršni direktor igara Mark Peters ispričao se Hawkinsu i rekao kako mu je pružena sva liječnička pomoć. No, činjenica je da je stigla s dosta zakašnjenja.

Ipak, reakcija publike koja ga je snimala i fotografirala dok je nemoćan ležao na asfaltu zgrozila je svijet. Premda bi ulazak gledatelja i ukazivanje pomoći značilo diskvalifikaciju za maratonca, mogli su se barem suzdržati od snimanja i naslikavanja.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.