FOTO: YouTube

(VIDEO) SAMO U JUŽNOJ KOREJI: Izmislili dodatnu Olimpijadu, nećete vjerovati tko su natjecatelji

Autor: Željka Orešković

Ovako nešto nećete vidjeti nigdje u svijetu

Južna Koreja, moglo bi se reći, ispred svih je što se tiče robotike. Dokazali su to i prilikom nošenja olimpijske baklje, u kojem je sudjelovao upravo robot. HUBO je punih 150 metara prešao s bakljom te je ušao u povijest kao prvi humanoidni robot u ulozi olimpijca.

To je bio tek početak tehnološke revolucije u Pjongčangu, naime, u blizini tog grada roboti će imati svoju, prvu ikad, Olimpijadu. Na njoj će sudjelovati osam robota, koje su izgradile ekipe s lokalnih sveučilišta ili tehnoloških kompanija.

Svaka momčad morala je napraviti robota na dvije noge koji je visok najmanje 50 centimetara te je opremljen senzorima, baterijama i algoritmima pomoću kojih skija sam. Prilikom utrka ljudska pomoć nije dopuštena, staza je duga 70 metara i cijelo vrijeme, roboti, moraju ostati na skijama.

Svaki od njih ima tri pokušaja, u kojima će pokušati skupiti 100 savršenih bodova.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.