Cameron Spencer

Veliko čudo Olimpijskih igara: Sara Kolak donijela Hrvatskoj peto zlatno odličje!

Autor: Bruno Herljević

Scenarij je to po kojem se može snimiti film. Na jednim igrama dva puta postavlja vlastiti i državni rekord, a onda na koncu pobjeđuje jaku konkurenciju i uzima zlato, a tek joj je 21 godina.

Malo tko je vjerovao da će 21-godišnja atletičarka Sara Kolak uopće proći u finale u bacanju koplja na Olimpijskim igrama, ali Sara je bacila hrvatski rekord i ušla kao visoka treća. No, skeptični, kakvi znamo biti, ostavili smo možda i premalu dozu optimizma da će Kolak baciti koplje bolje ravno do zlata, no Sara je svim dežurnim dušebrižnicima pokazala što može i bacila novi rekord te, što je najvažnije, donijela Hrvatskoj peto zlato na OI u Riju.

Scenarij je to po kojem se može snimiti film. Na jednim igrama dva puta postavlja vlastiti i državni rekord, a onda na koncu pobjeđuje jaku konkurenciju i uzima zlato, a tek joj je 21 godina. Sara je ispalila hitac od 66.18 metara u četvrtoj seriji finala i time si osigurala prvo mjesto za nešto manje od dva metra prednosti.

Sara Kolakje u drugoj seriji osigurala mjesto među osam najboljih, a to je bio i njen prvotni cilj za finale, ali u toj četvrtoj seriji u koju je ušla sa šestog mjesta, Sara je napravila podvig karijere. Koplje bačeno u četvrtoj seriji odletjelo je na čak 66.18 metara i za gotovo dva metra popravila je rekord postavljen prije nekoliko dana u kvalifikacijama. Sara je iza sebe ostavila Južnoafrikanku Sunette Viljoen te svjetsku rekorderku Barboru Špotakovu koja je ujedno mogla postati prva atletičarka s tri uzastopna zlata u istoj disciplini, a na koncu je završila na trećem mjestu.

Hrvatska je Sarinim zlatom stigla do nevjerojatnog petog najsjajnijeg odličja na Igrama u Riju.

Mladoj Sari, koja je u nevjerici i sa suzama u očima proslavila zlato, među prvima je čestitala Sandra Perković koja joj je i dobacila hrvatsku zastavu s kojom je Kolak otrčala pobjednički krug. Sa ponosom možemo reći da je 18. kolovoza 2016. dan kojeg ćemo pamtiti još dugo, a za to su se pobrinuli Sara Kolak i jedriličarski duo Fantela-Marenić.

Bacanje koplja (ž) – finale:

1. SARA KOLAK (HRV) 66.18 metara




2. Sunette Viljoen (JAR) 64.92

3. Barbora Špotakova (Češ) 64.80

4. Maria Andrejczyk (Polj) 64.78




5. Tatjana Haladovič (Bje) 64.60

6. Kathryn Mitchell (Aus) 64.36

7. Huihui Lyu (Kina) 64.04

8. Christina Obergfoell (Njem) 62.28

9. Flor Ruiz (Kol) 61,54

10. Madara Palameika (Lat) 60.14

11. Linda Stahl (Njem) 59.71

12. Christin Hussong (Njem) 57.70

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.