Photo: Igor Kralj/PIXSELL

VATERPOLISTI IPAK SREBRNI: Srbija ‘potopila’ Hrvatsku i odnijela zlato

Autor: A.K.K.

Ruku na srce, u finalnom nadmetanju gledali smo lošu sliku hrvatske vaterpolske vrste koja niti u jednom trenutku nije ravnopravno parirala srpskoj momčadi.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru. U finalnoj utakmici Srbija je pobijedila Hrvatsku s 11-7 (3-2, 3-1, 3-2, 2-2). Ruku na srce, u finalnom nadmetanju gledali smo lošu sliku hrvatske vaterpolske vrste koja niti u jednom trenutku nije ravnopravno parirala srpskoj momčadi. Srbija je vodila od samog početka, malo-pomalo dizala prednost i mirno utakmicu privela kraju. Srebro se ipak može držati relativnim uspjehom, no nismo baš očekivali tako lak pad u finalnom dvoboju protiv Srbije. Moramo biti iskreni, Hrvatska u vaterpolskom finalu nije bila konkurentna!

Srbija je povela pogotkom Pijetlovića, s igračem više, u svom prvom napadu. Uspio je poravnati Sukno nakon nespretne obrane vratara Mitrovića. Da će biti teško vidjelo se kada se Mandić oslobodio Sukna i zabio za 2-1, na poziciji sidruna. S igračem manje Srbija je pobjegla i na 3-1 udarcem Mitrovića. Srećom, Garcia je smanjio na 2-3…

U drugoj četvrtini zaigrali su se kud i kamo žešće obrane, pogodaka dugo nije bilo. Opet je Srbija prva došla do pogotka, Nikić je prevario i Bukića i vratara Bijača, Hrvatska je zaostajala dva pogotka – 2-4.

Kod Hrvatske se očitovao problem nezgrapno organiziranih napada, nakon deset minuta ove utakmice nisu realizirali niti jednu situaciju s igračem više. S druge strane, Srbija je bila efikasnija, Gocić je u 11. minute utakmice postigao peti gol za Srbiju, Hrvatska je stajala na samo dva pogotka.

Uspio je ipak Šetka u jako kritičnoj situaciji zabiti treći hrvatski gol. Ali, malo je to vrijedilo jer je već u sljedećem napadu Mandić dao šesti gol za Srbiju.

Odmah na početku treće četvrtine Burić je postigao sjajan gol, praktički iz mrtvog kuta, smanjio zaostatak na 4-6. Hrvatska se tada uspjela obraniti ali nije uspjela zabiti, da bi Filipović zabio za vodstvoSrbije od 7-4. A kada je Filipović dalekometnim udarcem pogodio za vodstvo 8-4 Srbije bilo je jasno da će obrana zlata iz Londona za hrvatske reprezentativce ostati sanak pusti. Makar je Sukno smanjio na tri gola zaostatka…

No, nije bilo niti najmanje nade za Hrvatsku, Mandić je “šraubom” zabio za 9-5 Srbije i s tim rezultatom se išlo u zadnju četvrtinu. Velika četiri gola zaostatka, jasno je bilo, ne dostiže se u jednoj četvrtini.




Srbija je i dalje dominirala, štoviše, zabili su još Pijetlović i Mandić za Srbiju, a Hrvatska je uspjela poravnati tek učinak iz posljednje četvrtine. Zapravo je taj posljednji dio utakmice bio samo formalnost. Hrvatska je u ovom finalu razočarala.

Autor:A.K.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.