Igor Kralj/PIXSELL

U Areni je ugođaj iz argentinskih tango noći!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Lijepo je gledati argentinske navijače kako zdušno proživljavaju inače sjajan teniski sraz Argentinaca i Hrvata. Razgoračenih očiju prate svaki detalj igre, poskakuju, tresu se od navijačkog zanosa, posve su predani zbivanjima na terenu. Kad argentinski tenisač pogriješi čuje se dubok huk razočaranja, kad ulovi dobar poen to je onda eksplozija oduševljenja

Moramo se, htjeli to ili ne, pomiriti s činjenicom da atmosfera na finalu Davis kupa izgleda kao da se igra u Buenos Airesu, Rosariju, Cordobi… Pomnim promatranjem ponašanja hrvatskih i argentinskih navijača dolazimo do zaključaka kako gostujuće navijače na tribinama iskonski zanima tenis, tenis i tenis i ništa drugo. Dočim veliki do Hrvata koji su zaposjeli tribine goleme betonske grdosije uživaju u hedonizmu, tipkaju po mobitelima, fotografiraju se, neprestance pričaju, okreću se, šuškaju. Trgnu se tek kad s razglasa puste neku navijačku melodiju, zakratko…

Stoga, lijepo je gledati argentinske navijače kako zdušno proživljavaju inače sjajan teniski sraz Argentinaca i Hrvata. Razgoračenih očiju prate svaki detalj igre, poskakuju, tresu se od navijačkog zanosa, posve su predani zbivanjima na terenu. Kad argentinski tenisač pogriješi čuje se dubok huk razočaranja, kad ulovi dobar poen to je onda eksplozija oduševljenja.

Ima ih više od tri tisuće u Areni. I ljubomorni smo kada ih gledamo, doživljavamo. No, to je ona pozitivna, lijepa ljubomora, nikako zavist.

Zašto je to tako? Osim što je podjela sponzorskih ulaznica donijela medvjeđu uslugu atmosferi u Areni, ne smije se zaboraviti ni efekte krize koja nas toliko svakodnevno kosi. Mnogi su besplatne ulaznice koje su dobili pokušali prodati i zaraditi koju kunu, a ima i onih koji su kupili ulaznice pa ih zbog velikog zanimanja pokušali prodati po većoj cijeni. I tu su mnogi izgubili…

Primjerice, odmah kod stanice iza Jadranskog mosta neposredno prije početka dvoboja Čilića i Delbonisa u petak već stoje (pre)prodavači ulaznica i nude ih po cijeni koliko su i koštale. Što idete dalje ima i jeftinijih ulaznica. A čuli smo jednog kako nagovara svog potencijalnog kupca da mu nije potrebna gotovina, “ako imate karticu možete mi kupiti na karticu robu u obližnjim Plodinama”.

I mi bi atmosferu. K tome, Zagreb je odavno prestao biti domaćin čije se publike suparnik boji. Kvazielitizma na tribinama ima svugdje, to nije tajna. Opet, da ćemo svjedočiti ugođaju iz argentinskih tango noći nismo ni slutili. Opet, lijepo je gledati i doživjeti argentinske navijače. Nije svako zlo za zlo!




Autor:Andrija Kačić Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.