Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

TEŠKO IM JE ‘SJEO’ PORAZ! Evo što su bijesni Srbi govorili nakon što ih je Hrvatska razbila

Autor: Bruno Herljević

U dvoboju koji je za ulog imao prvo mjesto u skupini i plasman u finale završnog turnira Europa kupa, hrvatski vaterpolisti su velikim preokretom pobijedili reprezentaciju Srbije sa 8-7 (1-3, 0-1, 3-1, 4-2) pred do kraja ispunjenim tribinama riječkog bazena na Kantridi.

Nakon dvije četvrtine srpska reprezentacija je vodila 4-1, ali u drugom dijelu utakmice uslijedilo je napadačko buđenje hrvatskih vaterpolista koji su u trećoj i četvrtoj četvrtini primili samo tri, a postigli sedam pogodaka.

Loren Fatović je s tri gola bio najbolji strijelac Hrvatske. Dva pogotka postigao je Ante Vukičević, a po jedan Luka Lončar, Maro Joković i Josip Vrlić. Kod Srbije najefikasniji je s tri pogotka bio Filip Filipović, dva gola postigao je Duško Pijetlović, a po jedan Dušan Mandić i Miloš Ćuk.

Hrvatska je s tri pobjede i devet bodova osvojila prvo mjesto u skupini B, ispred Srbije sa šest bodova, Crne Gore s tri i Francuske bez boodova. U subotu je na riječkom bazenu Kantrida završeno natjecanje po skupinama premijernog izdanja finalnog turnira LEN Europa kupa, nakon čega je postalo jasno kako će se u velikom nedjeljnom finalu (20.30 sati) za pobjednički trofej boriti Hrvatska i Španjolska, dok će se u utakmici za 3. mjesto (19 sati) sastati Srbija i Italija.

Nakon utakmice Hrvatske i Srbije gosti su uputili čestitke, ali pojedini srpski reprezentativci negodovali su zbog suđenja u Rijeci.

“Bio je to veliki spektakl, u njemu su uživali i oni koji ne razumiju ovaj sport. Prvi dio smo mi obilježili, i igrom i rezultatom. Kasnije smo izgubili glavu, kontrolu igre, što je Hrvatska s brzim golovima, prije svega iz kontre, iskoristila, uspjela se vratiti i na kraju je zasluženo pobijedila”, rekao je srpski izbornik Savić, prenosi VSS.

Duško Pijetlović izjavio je kako je njegova momčad napravila niz grešaka i istaknuo je kako nije zadovoljan suđenjem.




“Kad budemo kompletni biće bolje. Ovakvo suđenje smo očekivali, nemamo što zamjeriti. Jako je teško sucima obavljati svoj posao u ovakvoj atmosferi. Puno je bolje kad su na drugoj strani Talijani. S njima sutra očekujem puno goru utakmicu”, veli je Pijetlović.

Kapetan Srbije, Filip Filipović, bio je puno oštriji.

“Nakon što smo prvi dio utakmice odigrali jako dobro, jasno nam je bilo da će suci uzeti stvari u svoje ruke. Prve dvije četvrtine bili smo savršeni, ali kad vam protiv Hrvatske ponište tri gola, onda je jako teško igrati”, veli kapetan i kaže kako ga ne brine činjenica da su već treći puta za redom izgubili protiv Hrvatske.




“Čestitam im, lavovski su odradili posao. E sad, koliko je zasluženo, to neka ocijene drugi. Protiv Talijana će biti jako teško, uostalom oni kroje sudbinu svjetskog vaterpola”, zaključio je Filipović.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.