Photo: Marko Prpic/PIXSELL

SVJETSKA BRONCA ZA HRVATSKU: Paraolimpijac nam donio novo blistavo odličje

Autor: Hina

Kristijan je naš najbolji plivač s invaliditetom

Naš najbolji plivač s invaliditetom Kristijan Vincetić osvojio je brončanu medalju na IPC Svjetskom plivačkom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje je u petak završeno u Mexico Cityu.

Posljednjeg natjecateljskog dana Vincetić je dionicu od 400 metara slobodnim stilom preplivao za 4;32,42 minute što mu je u njegovoj kategoriji tjelesnog oštećenja donijelo brončano odličje. To je odličan rezultat jer se 26.-godišnji Zagrepčanin popeo na pobjedničko postolje nakon što je u polufinalu isplivao četvrti rezultat.

Novi svjetski prvak je Talijan Frederico s isplivanih 4:25,19 dok je srebro pripalo Portugalcu David Grachatu s rezultatom 4:31,09.

Time se Kristijan Vincetić pridružio našem drugom predstavniku u Mexico Cityu Anti Rađi koji je prije dva dana također osvojio brončanu medalju u disciplini 100 metara leđno.

“Ostvarila se moja želja prije početka natjecanja da Rađa i Vincetić izbore finalne nastupe u svim disciplinama u kojima su nastupili. Zadovoljan sam s Rađinom broncom. No, nažalost Vincetić nije uspio doći do medalje na 100 delfina, ali je to nadoknadio na 400 slobodno”, izjavio je izbornik Slobodan Glavčić.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.