Sve u znaku broja tri: ‘Izvanzemaljac’ Usain Bolt kompletirao svoj treći ‘hat-trick’

Autor: Bruno Herljević

Već sada legendarni sprinter po broju medalja izjednačio se s velikanom Carlom Lewisom, ali će ipak ostati upamćen po tome što je jedini osvojio tri zlata tri puta za redom na OI u tri trkačke discipline.

Malo tko se usudio posumnjati u novo odličje Jamajke u štafeti 4×100 metara. Predvođeni ‘izvanzemaljskim’ sprinterom i osvajačem dvaju zlatnih medalja u Riju, Usainom Boltom, Jamajčani (Asafa Powell, Yohan Blake i Nickel Ashmeade) su stigli na cilj prvi u vremenu od 37.27. Bolt je time kompletirao svoj treći ‘hat-trick’ na Olimpijskim igrama, odnosno na trima Igrama do sada skupio je čak devet zlatnih odličja, po tri na svakim.

Već sada legendarni sprinter po broju medalja izjednačio se s velikanom Carlom Lewisom, ali će ipak ostati upamćen po tome što je jedini osvojio tri zlata tri puta za redom na OI u tri trkačke discipline, na sto metara, dvjesto i 4×100 metara. Identičan scenarij dogodio se i u Pekingu 2008. kao i u Londonu 2012. godine.

Ipak, utrka 4×100 donijela je i jedno veliko iznenađenje, a to je da je Japanska reprezentacija završila kao druga, iako se predviđalo da će tamo zasjesti Amerikanci.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.