Photo: Pixsell/Igor Kralj

SUSJEDI SI PRISVOJILI HRVATSKO ODLIČJE: ‘Zlato Sare Kolak je i slovensko’ (FOTO)

Autor: Bruno Herljević

Očito je činjenica da je Sarin trener Slovenac nagnala naše susjede da si barem malo prisvoje ovu medalju.

Mlada atletičarka, Sara Kolak, donijela je Hrvatskoj peto zlato na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru izbacivši vlastiti i državni rekordni hitac od 66.18. Njezin podvig jedna je od većih senzacija na Olimpijskim igrama u Riju općenito, a zasigurno najveća senzacija za Hrvatsku. Sara je već s 21 godinom ostvarila svoj životni san, a veliku ulogu u njezinoj sportskoj karijeri imao je i njezin trener, Slovenac, Andrej Hajnšek.

“Moj trener je moj drugi otac. Prije dolaska ovdje me tjerao da svaki dan radim neku baš čudnu vježbu i ja sam radila bez pogovora. Kad sam ga pitala čemu služi ta vježba, kazao mi je – Sara, želio sam te naučiti kako stupiti na postolje”, kazala je Sara nakon što je osvojila medalju. “Vi Hrvati i ne znate kakav dijamant imate. Ja sam znao da će baciti u finalu 66 metara, ona je stvarno cura za velike stvari. Kladio bih se da će Sara jednog dana srušiti svjetski rekord”, kazao je kasnije Hajnšek.

Očito je činjenica da je Sarin trener Slovenac nagnala naše susjede da si barem malo prisvoje ovu medalju. Slovenci su bili i više nego oduševljeni Sarinim zlatom jer je dobar dio jutra provela na naslovim stranama tamošnjih internetskih portala. No, većina je pisala u kontekstu kako je Sarin drugi dom zapravo Celje i kako ona zapravo živi i trenira u Sloveniji.

“Hrvatska zlatna medalja je i slovenska”, piše Žurnal24. “21-godišnja Hrvatica priredila je pravu senzaciju. Uspjeh je bio to što je u finalu, a na kraju je osvojila zlato”, piše Žurnal24.

Slovensko Delo objavilo je tekst pod naslovom “Slovenski trener brusio je hrvatski atletski biser”, a u nastavku pišu kako hrvatska medalja ima slovenski dodir i također spominju kako mlada Ludbrežanka trenira u Sloveniji.

Delo i Žurnal24
Delo i Žurnal24

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.