Stipanović drugi u laseru, Mihelić treća u laser radialu

Autor: hina

Naš treći predstavnik Ivan Kljaković Gašpić zauzeo je četvrto mjestu u Finnu, dok su Šime Fantela i Igor Marenić u muškom 470 pali na 13. mjesto.

Dva dana prije kraja regate Svjetskog kupa u Španjolskoj Tonči Stipanović drugi je u Laseru, Tina Mihelić treća je u Laser Radialu, a Ivan Kljaković Gašpić je četvrti u Finnu.

Nakon šest jedrenja Tonči Stipanović u Laseru zauzima drugo mjesto. Prvog dana zlatne skupine Stipanović je imao nešto slabiji učinak s dva 20. ulaza. Prvo mjesto preuzeo je Španjolac Javier Hernandez. Ivan Taritaš je 18., a Daniel Mihelić 51.

Tina Mihelić pobijedila je prvi plov dana za Laser Radial. Vodila je uvjerljivo i u drugom, međutim plov je nažalost prekinut nadomak cilja. Nakon stanke Tina je ponovno sjajno startala, no zbog krive procijene morala se vraćati na privjetrinsku oznaku, što joj je u cilju donijelo osmo mjesto, odnosno nakon pet jedrenja ukupno treće mjesto. Prva je Čehinja Veronika Fenclova.

U Finnu Ivan Kljaković Gašpić zauzima nakon pet jedrenja četvrto mjesto. I ovdje je stanje s bodovima vrlo tijesno, samo jedan plov može puno promijeniti. Španjolac Rafael Trujillo i dalje je prvi.

Šime Fantela i Igor Marenić u muškom 470 pali su na 13. mjesto. Nakon vrlo stabilnog jedrenja u vrhu koje im je nakon pet jedrenja donijelo prvo mjesto Šime i Igor su u dva poslijepodnevna plova u cilj ušli tek oko 40. mjesta.

Enia Ninčević i Romana Župan u ženskom 470 su 20. nakon sedam jedrenja. Slab start u prva dva plova stajao ih je boljih ulaza, u trećem su zabilježile vrlo dobro 14. mjesto. Vode Talijanke Conti/Micol.

Pavle Kostov i Petar Cupać nastavili su natjecanje u srebrnoj skupini 49-era za plasman od 26. mjesta naniže. Nakon deset jedrenja Kostov/Cupać su 26.




Daskaši nakon osam jedrenja zauzimaju slijedeće pozicije: 53. Luka Mratović, 56. Mihovil Fantela, 72. Nikola Smoljenović. Broj jedan je preuzeo Grk Kokkalanis.

U petak 2. travnja jedri se finalni plov za odličja u kojem će nastupiti deset najboljih u svakoj klasi.




Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.