Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

SRPSKI REPREZENTATIVCI NEGODUJU ZBOG TRETMANA U SPLITU: ‘Pa ovo je nehumano’

Autor: Bruno Herljević

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nadigrala je reprezentaciju Srbije i to u velikom preokretu s 9:7, u utakmici četvrtog kola Europskog Kupa koja se igrala u Splitu.

Ključni trenuci igrali su se u drugoj i trećoj četvrtini kada je Hrvatska od zaostatka 4:2 došla do 8:5 i Srbe ostavila čak 12 minuta bez gola.

Srpski su vaterpolisti bolje započeli utakmicu, vodili su s 3-1 i 4-2, a nezaustavljiv je bio Dušan Mandić, koji je u tom periodu zabio čak tri pogotka. No, u drugoj trećini Hrvatska napravila pravi preokret i s dva gola Lorena Fatovića i jednim Ante Vukičevića serijom 3-0 stigla u vodstvo od 5-4. Početkom treće dionice igre Josip Vrlić diže na 6-4, a potom i Marko Macan na 7-4 u furioznoj seriji Hrvatske od 5-0. Period od čak 11 i pol minuta bez gola Srbi prekidaju pogotkom Strahinje Rašovića za 7-5, ali Maro Joković je u sljedećem napadu opet diže na tri razlike.

Na početku zadnje četvrtine Xavi Garcia pogađa za najveću prednost od 9-5, a Srbi s dva gola samo ublažuju poraz.

Vratar Marko Bijač je s 13 obrana zaključao svoja vrata, Fatović i Joković su dali po dva, a Šetka, Vrlić, Garcia, Vukičević i Macan po jedan. Mandić je s tri gola predvodio Srbiju, a Rašović je postigao dva.

“Čestitke momcima, mislim da smo prikazali fantastičnu borbenost. Bilo je pogrešaka, igrači su umorni i opterećeni igrama i u prvenstvu i reprezentaciji. No, izvlačili smo se i čupali protiv jednog protivnika kojeg je uvijek lijepo pobijediti”, rekao je Tucak nakon utakmice.

Srpski vaterpolisti dosta su se žalili na organizaciju u Splitu, odnosno na raspored. “Tri utakmice u 24 sata, pa to je nehumano. Dok je bilo snage, bilo je i igre”, rekao je srpski vaterpolist Miloš Ćuk.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.