Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

SPLIT OSTAJE BEZ RUKOMETNOG EURA?! Naprasno prekinuta prodaja ulaznica

Autor: Hina

Prodano je već deset tisuća ulaznica, a još se ne zna ni hoće li se igrati u Spaladium Areni

Organizatori europskog rukometnog prvenstva koje će se od 12. do 28. siječnja iduće godine održati u Hrvatskoj, našli su se u velikim problemima jer nekoliko dana prije dostavljanja konačnog popisa gradova domaćina, Grad Split još uvijek nije potpisao ugovor.

Prvenstvo će se igrati u Zagrebu, Splitu, Poreču i Varaždinu, a upravo bi Split u prvom krugu natjecanja trebao ugostiti hrvatsku reprezentaciju. Za utakmice u Spaladium Areni već je prodano više od 10,000 ulaznica, no Hrvatski rukometni savez (HRS) je zaustavio daljnju prodaju ulaznica jer još uvijek nije potpisan ugovor s Gradom.

Budući da se Europskoj rukometnoj federaciji (EHF) do ponedjeljka 27. studenog moraju dostaviti potpisani ugovori sa svim gradovima domaćinima prvenstva, Splitu je upućena požurnica te se pokušava dogovoriti potpisivanje ugovora.

“U zadnjih par dana veliki je pritisak Europske rukometne federacije prema Hrvatskom rukometnom savezu u smislu dostavljanja potpisanih ugovora sa svim gradovima organizatorima Europskog prvenstva. Imamo trenutno problem što iz grada Splita nemamo potpisan ugovor. Naime, mi taj ugovor trebamo do ponedjeljka dostaviti u EHF. Mi smo sa Splitom dogovorili sve uvjete iz ugovora, ali još formalno nismo dobili navedeni ugovor i pokušavamo što prije ishoditi potpisivanje. Prije deset dana je u Gradsko poglavarstvo Splita poslana požurnica da se ugovor potpiše. Nismo još dobili nikakav termin, a mi smo zbog toga morali zaustaviti daljnju prodaju ulaznica jer moramo predati potpisani ugovor da bi se sve nastavilo,” kazao je predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac.

U Splitu bi se trebale igrati utakmice skupine A, a osim hrvatske reprezentacije u toj skupini igraju Srbija, Švedska i Island.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.